Bolj je bilo zanimivo, kaj se je dogajalo za njunima hrbtoma. Ko je Alenka govorila o novi paradigmi vladanja, smo v ozadju videli četverico, ki je bila zborovski komentar slišanega. Andrej Šircelj se je ves čas cinično posmihal, Ljudmila Novak je gledala v prazno, Zvonko Černač ni poslušal in se je vneto ukvarjal s svojo tablico, Mojca Kucler Dolinar pa je dajala vtis, da ona tako ali tako že vse ve.

Med zagovornim pogromom sovražnikov vseh vrst se je ozadje za Janezom spremenilo. Ženski sta izginili, na njuno mesto pa je prišel Vinko Gorenak. Simbolno in realno je trojica Gorenak-Šircelj-Černač dala vedeti, da je hrbet vodji primerno krit. In primerno temu so se tudi obnašali. Nič več tapkanja po tablici, nič več nasmihanja, temveč le drža v pozoru, če bi se bilo treba vreči pred svojega gospodarja ali za njega.

V bistvu se po zgodovinski sredi lahko veselimo in smo žalostni. Žalostni samo zaradi enega razloga. Ne bomo več uživali v izjemnih verbalnih dosežkih in bravurah Ljudmile Novak. Bojim se, da bo izginila z ekranov, saj je ne bo nihče več šmirglal pet posto. In to ravno zdaj, ko je tako premišljeno izbirala svoj outfit. Vedno drugi kostimček, vedno druga barva, vedno drug stajling. Bila je na dobri poti, da jo kakšen ženski medijski projekt slej ko prej okrona za najbolje oblečeno bejbo v tej deželi.

Bomo pa pridobili troglavega zmajčka, ki bo spet bruhal ogenj. Branko Grims bo oživel. Že v sredo je bil vrhunski. Z diagramom v roki je pokazal, da drvimo v prepad, in s citatom iz najbolj kredibilnega, najbolj pravičnega in zveličavnega nemškega medija dokazal, da je bil Janez s svojo kompanijo absolutno najboljši premier v zgodovini sodobne Evrope. Svoj piskrček je takoj pristavil Jožef Jerovšek, ki je prav tako veliki častilec in bralec zveličavnega nemškega medija. Za spodobno zaokrožitev pa je poskrbel Franc Pukšič, tisti preprosti poslanec, ki tako enostavno razloži svet in domovino.

Dobili bomo tudi novega Uroša Slaka. Nova tarča v podobi mandatarke je preveč mamljiva. Kot je bila včasih Katarina Kresal. Ženske pač ne spadajo v politiko, razen če se pišejo Novak. Za njimi so vedno strici, gospodarji, nepošteni posamezniki in elite. Preprosto in večno.

Med večne se vpisujeta tudi Jure Godler in Tilen Artač, ki skušata vse svoje talente unovčiti v oddaji Kdo si upa na večerjo? Nerodnost je le ta, da se trudita tako brez distance skočiti v prazne škornje Jurija Zrnca in Lada Bizovičarja. In da sta med vsemi talenti, ki jih premoreta, najmanj talentirana za situacijsko komiko. Še manj za zasliševanja svojih gostov. Zaživita pa vedno, ko se prelevita v druge osebe.

Tako kot je imitacijski kralj Klemen Slakonja. Njegova oddaja Zadetek v petek je le kulisa za nekaj biserov. Scena katastrofalna, publika izgubljena, stranska igralca Goran Hrvaćanin in Mario Čulibrk na nivoju Jožetov iz oddaje Na zdravje in gostje pod vsakim sprejemljivim pragom. Tisti biser, ki je zadnji teden ostal na površju, je janšasta različica uspešnice Gangam style. JJ Style ostaja kulturni fenomen v času, ko se realni J. J. spreminja v ne-kulturnega padlega angela. Tako nedolžen in tako kaznovan. Ljudmila to težko razume…