Novogoriški rolkarji so po propadlem montažnem objektu brez skate parka že tri leta. Svoj prostor začasno iščejo na neprimernih lokacijah ob novogoriški knjižnici in občinski stavbi. »Končno se bo uresničila naša dolgoletna želja. Skate park bodo gradili po izkušnjah rolkarjev, ki smo si jih pridobili v letih našega delovanja. Tokrat bodo zgradili betonski objekt. Park bomo uporabljali tako domači rolkarji kot tudi naši prijatelja iz Italije in drugih krajev Slovenije. Na dan se nas zbere od 40 do 50 mladih med 12. in 30. letom,« pripoveduje Grega Simčič iz novogoriškega športnega kluba Raketa in dodaja, da bo novogoriški objekt prvi tovrstni javni poligon v Sloveniji in da podobnega ni tudi v zamejstvu v Italiji.

Novi park bodo zgradili na mestu, kjer so bile stare naprave, ki jih je po desetih letih uporabe dodobra načel zob časa. Zarjavele konstrukcije in kupe strohnelega lesa, ki so bili nevarni tudi za obiskovalce, so rolkarji že pred časom odstranili. Gradnja parka se je razen zaradi denarja vlekla tudi zaradi načrtov družbe Hit, ki je nameravala za Perlo zgraditi podzemne garaže, na strehi pa naj bi nastal rolkarski park.

Novogoriška občina je že objavila javno naročilo za gradnjo, pridobili pa so tudi gradbeno dovoljenje. Park, ki bo obsegal rolkarski bazen in poligon, tribune in pomožne objekte, bodo gradili po načrtih, ki jih je pripravil projektivni biro Tomislava Podgornika – Arhdesign. Razprostiral se bo na površini tri tisoč kvadratnih metrov, postavljen pa bo v zelenem okolju, katerega skupna površina je okoli 7000 kvadratnih metrov in kjer so urejene pešpoti ter zanimiv bajer z bujnim rastlinstvom. Ta pa še vedno kliče po ureditvi. Novi objekt bo upravljal novogoriški javni zavod za šport.jal