Thurman je na vprašanje, ali načrtuje Zavca premagati v prvih štirih rundah, povedal: "Moj načrt je boksati pametno. Če se bo ponudila priložnost, ga bom skušal ugnati v zgodnjih rundah. Hitro bom preizkusil, kako reagira ob udarcih v čeljust, kako ob udarcih v telo, in s tem pokazal, da sem v ringu, da sem 'prava stvar'. Ne morem zagotoviti zgodnjega 'knockouta', toda ne mežikajte, vedno se lahko zgodi! Vedno, vedno stremim po zmagi s KO, saj si z ekipo želimo čim prej domov. A če bo treba, se bom prilagodil, boksal z razdalje. To je nekaj, kar mi je pri tem dvoboju všeč. Ni garancije, kaj se bo zgodilo. Lahko naredim to ali ono, 9. marca bom v ring prinesel vse svoje znanje."

Štiriindvajsetletni Thurman, ki je 13 let mlajši od Zavca (32 zmag, 18 s k.o., dva poraza), je nekaj pohvalnih besed namenil tudi tekmecu: "Zavec je spoštovanja vreden tekmec, že dolgo boksa, je tehnično dober in veselim se dvoboja. Pri njegovi starosti mnogo ljudi misli, da sem favorit. A sem precej prizemljen. Vadim trdo, pripravljen sem pokazati, kaj znam. Upam, da bom zmagal z s KO ali s tehničnim KO."

Američan kot recept za uspeh izpostavlja, da mora biti zelo aktiven ves dvoboj. "Sodnike moram prepričati, da sem boljši v vsaki rundi. Sem boksar z močnim udarcem, bog mi ga je dal, in to skušam vedno znova pokazati. Gledal sem Zavčev dvoboj z mojim prijateljem Andrejem Bertom. On se je lahko kosal z Zavcem, čeprav tudi on ni najvišji v velterski kategoriji. Spoštoval bom Zavčevo moč, toda ne pričakujem, da je bo v dvoboj prinesel toliko, kot jo bom jaz. Zavec ima, kot sem bral, odlične navijače v svoji državi, odlično podporo in veliko strasti za ta šport. Mogoče čuti pritisk, a je kos izzivu, tako kot jaz, zato sva tudi sprejela ta dvoboj," je še povedal borec, ki velja za enega največjih upov ameriškega boksa v velterski kategoriji.

Borba v New Yorku bo štela za WBO eliminator, zmagovalec pa bo dobil priložnost, da se pomeri za naslov svetovnega prvaka WBO s Timothyjem Bradleyjem.