"V svojem arhivu imam veliko posnetkov Flensburga iz bundeslige in lige prvakov ter se zavedam moči nemške ekipe," je uvodoma dejal velenjski strateg Branko Tamše in dodal: "Do prve tekme se bomo izjemno dobro pripravili. Upam, da bomo Evropi in Flensburgu marsikaj pokazali ter se mu zoperstavili tako kot je treba. Predpogoj za to je, da ne bomo imeli težave s poškodovanimi igralci. Nemci so favoriti, a ti ne zmagujejo vedno. Naša želja je, da se prebijemo v četrtfinale, kar bi bil fenomenalen dosežek. Pot do tega bo težka, zavedamo se, da bo na nasprotni strani izjemno kakovosten tekmec, ki zna kaznovati vsako napako. To je ekipa, ki goji hitro igro in ima skandinavski pridih."

Velenjska ekipa bo prvo tekmo igrala na domačem igrišču. "S prvimi tekmami na domačih tleh imamo dobre izkušnje. Nič ne bi imel proti, če bi se ponovila zgodovina. Obe tekmi z nemško zasedbo bosta zelo trdi, upam, da bomo pripravili kakovostno obrambno, ki bo onemogočila njeno tekočo napadalno igro na postavljeno obrambo."

"Pomerili se bomo z ekipo z veliko tradicijo in številnimi izkušnjami v evropskih pokalih in ligi prvakov. Nasprotnika nikakor ne smemo podcenjevati, balkanska rokometna šola ima zelo velik sloves," je dejal menedžer kluba iz Flensburga Dierk Schmäschke, medtem ko je kapetan Tobias Karlsson dodal: "V ligi prvakov smo v fazi, ko lahkih tekmecev ni več. Velenjska zasedba ni tako odmevna kot Atletico Madrid, a slovenske ekipe so zelo kakovostne. Zame bo to nova izkušnja, saj Velenja ne poznam."

Marguč: »Z Nemci se lahko merimo«

V celjski ekipi je v tej sezoni zablestel krilni igralec Gašper Marguč, v skupinskem delu drugi strelec lige prvakov. Celjan je dosegel 65 golov, štiri gole več je zabil le danski reprezentant in igralec Hamburga Hans Lindberg. "Pred žrebom nismo imeli posebnih želja, vsi trije morebitni tekmeci so v tej sezoni naravnost odlični. Na koncu so nam kroglice namenile Hamburg. Z Nemci se lahko merimo, nenazadnje sta to dokazala naša dvoboja s Kielom. Tekmeci iz Hamburga so veliki favoriti, mi pa bomo na obeh tekmah dali vse od sebe, zagotovo se ne bomo vnaprej predali. Pred tekmama so možnosti v odstotkih 50:50, glede na to, da so Nemci favoriti, pa 60:40 v njihovo korist," je po današnjem razpletu žrebanja v avstrijski prestolnici dejal Marguč.

"V osmini finala se lahko veselimo tekmeca z velikim imenom, pa tudi zato, ker se bomo ponovno srečali z Romanom Pungartnikom. Njegova ekipa je poskrbela za številna presenečenja v skupinskem delu lige prvakov ter se zasluženo uvrstila v osmino finala. Navijači Hamburga se lahko veselijo napetih dvobojev in bržkone odločitve v domači dvorani," je dejal menedžer hamburškega kluba Christoph Wendt, medtem ko je trener Martin Schwalb dodal: "Celje je velik klub, ki je trenutno v prenovi, a premore številne mlade in uspeha lačne igralce. Takšni dvoboji so poslastice lige prvakov in veselimo se naloge, ki je pred nami. Veseli smo, da bo povratna tekma v Nemčiji, a to smo si v skupinskem delu tudi zaslužili. Naš cilj je četrtfinale."

Možna tekmeca velenjske ekipe sta bila še nemška Kiel in Füchse Berlin, celjske pa poljske Vive Targi Kielce in španska Barcelona.

Prve tekme osmine finala bodo med 13. in 17., povratne pa med 20. in 24. marcem

* Pari osmine finala lige prvakov:

Gorenje Velenje - Flensburg-Handewitt

Celje Pivovarna Laško - HSV Hamburg

Bjerringbro-Silkeborg - Barcelona

Ademar Leon - Veszprem

Pick Szeged - Vive Targi Kielce

Čehovski medvedi - Kiel

Dinamo Minsk - Metalurg Skopje

Atletico Madrid - Füchse Berlin