Tekma za tretje mesto se bo v nedeljo pričela ob 16.30, veliki finale pa ob 19. uri. Pokalni naslov so lani v Podčetrtku osvojili rokometaši Celja Pivovarne Laško, sicer 15-kratni zmagovalci v tem tekmovanju.

Rokometaši iz Kopra, Celja in Velenja so imeli pred polfinalnim žrebom le eno željo, da jim kroglice namenijo tekmece iz Ivančne Gorice. "Tihi predmet poželenja" so dobili Velenjčani, polfinalna poslastica pa bo tako dvoboj med celjskimi in koprskimi rokometaši.

Za celjsko zasedbo bo ta teden izjemno naporen, saj bo v petih dneh igrala kar tri zahtevne obračune. V sredo bo igrala zaostalo tekmo z mariborskim Branikom, konec tega tedna pa nastopila še na pokalnem zaključnem turnirju v Laškem.

"O pokalnem tekmovanju še ne razmišljam, v celoti se mu bom posvetil šele po našem ligaškem obračunu z Mariborčani, ki so v tej sezoni naravnost sijajni," je dejal celjski strateg Vladan Matić, njegov kolega na koprski strani Fredi Radojkovič pa je dodal: "V tem letu nas je sreča povsem zapustila. Pred žrebom sem nekoliko v šali dejal, da bomo dobili Celje. In res smo ga. Celjani so favoriti, v tem trenutku so v dobri formi, dodaten zagon pa so dobili po uvrstitvi v osmino finala. Mi smo v velikih težavah, veliko igralcev je poškodovanih. Upam, da bodo vsaj nekateri od njih nared za turnir v Laškem."

Drugi dvoboj bo manj atraktiven, velenjski trener Branko Tamše pa je vseeno previden. "Pokal je zelo posebno tekmovanje, tu se dogaja marsikaj. Na lanski sklepni turnir se nismo uvrstili, letos pa imamo željo, da ga osvojimo, a ne bi prehiteval dogodkov. V polfinalu smo dobili Sviš, ki ima svojo računico. Mi smo favoriti, a potrebno bo prikazati dobro igro," je po današnjem plesu kroglic v prostorih Pivovarne Laško dejal Tamše.

Spored tekmovanja v Laškem:

- sobota, 2. marec:

- polfinale:

16.30 Sviš Ivančna Gorica - Gorenje Velenje

19.00 Cimos Koper - Celje Pivovarna Laško

- nedelja, 3. marec:

15.30 tekma za tretje mesto

19.00 finale