Tekma kroga, kot je Evropska rokometna zveza (EHF) označila dvoboj v Rdeči dvorani, se je končala s prvim evropskim porazom Gorenja pred domačimi gledalci po 17. marcu 2012 (takrat je v četrtfinalu pokala EHF zmagal nemški Rhein Neckar Löwen s 27:25) in z deseto zaporedno zmago Poljakov med evropsko elito. Kielce so v soboto potrdile prvo mesto v skupini C in prekinile niz evropskih neuspehov proti slovenskim klubom v gosteh, saj so v zadnjih treh sezonah v ligi prvakov izgubile proti Gorenju v Rdeči dvorani (35:36 v skupinskem delu leta 2010), Cimosu v Bonifiki (23:25 v osmini finala 2012) in Celju Pivovarni Laško v Zlatorogu (29:30 v skupinskem delu 2011).

Lažja viroza ni preprečila nastopa Marka Bezjaka, Ivana Gajića in Janeza Gamsa, prav tako sta zaigrala tudi Matej Gaber (zaradi poškodbe gležnja skoraj ves teden ni treniral in igral) in Darko Cingesar (zadnji trening pred tekmo je predčasno končal zaradi bolečine v mišici), tako da trener Branko Tamše ni mogel računati le na poškodovanega Nika Medveda. Kielce, za katerimi stoji nizozemski bogataš Bertus Servaas, niso imele na razpolago štirih poškodovanih igralcev (Manuela Štrleka, Ivana Čupića, Tomasza Rosinskega in Mateusza Jachlewskega), hrvaški reprezentant Denis Buntić pa je bil v zapisniku, vendar ni stopil na igrišče.

Po sedmih začetnih zaporednih izenačenjih (od 1:1 do 7:7) so si gostitelji po cepelinu med Juretom Dolencem in Markom Bezjakom v 14. minuti prvič priigrali dva zadetka prednosti (9:7). Gostujoči trener Bogdan Wenta je takoj ukrepal z minuto odmora, med katero je prvič dobila priložnost za svojo predstavo tudi plesna skupina Zvezdice. Poljaki so odgovorili s tremi zaporednimi zadetki in z igralcem več (pri domačih je bil izključen Peter Pucelj) in osem minut kasneje prišli do prvega vodstva (10:9), potem ko je zadel Željko Musa, nekdanji igralec Gorenja in reprezentant Hrvaške. Sledil je še en preobrat Gorenja in premierno vodstvo s plus tri (13:10), slovenske prvake pa je pokopal slab začetek drugega polčasa.

Pri velenjskem vodstvu z zadetkom prednosti so Kielce ostale brez izključenega Michala Jureckega, domači krilni igralec Fahrudin Melić je neuspešno izvedel finto pri sedemmetrovki in zgrešil, za nameček pa so Poljaki z igralcem manj zadeli v polno za izenačenje na 15:15. Skupno so gostje v šestih minutah dosegli štiri zadetke zapored (prejeli niso nobenega), kljub fantastični predstavi vratarja Ivana Gajića (18 obramb, na nasprotni strani Slawomir Szmal in Venio Losert skupaj le devet), ki je preprečil še večji polom Gorenja, pa so sredi drugega polčasa vodili že z 22:17.

Gostitelji so v petnajstih minutah drugega polčasa dosegli le tri zadetke, za navdušenje skupine gostujočih navijačev iz 900 kilometrov oddaljenih Kielc pa je poskrbel predvsem Michal Jurecki, ki je vseh svojih pet zadetkov v drugem polčasu dosegel v pičlih sedmih minutah. Pri Gorenjevem zaostanku z 20:26 je bilo sanj gostiteljev o tem, da bi prav oni prekinili niz devetih zaporednih uspehov Kielc, dokončno konec. Prav tako je bilo konec tudi morebitnega čakanja in upanja na senzacionalno nedeljsko novico iz Skopja o tem, ali je danski Bjerringbro-Silkeborg zmagal ali vsaj remiziral proti Metalurgu in Velenjčanom omogočil osvojitev drugega mesta v skupini C.

»Očitno nismo verjeli, da še lahko osvojimo drugo mesto v skupini. Že na Danskem ni bilo dobro, proti Poljakom pa še slabše. Igrali smo brez pravega žara, borbenosti, motiviranosti in odgovornosti ter z veliko tehničnimi napakami,« je bil kritičen Gorenjev igralec Jure Dolenec, ki v soboto prav tako ni imel svojega dneva. Strelec treh zadetkov (v osmini finala si za nasprotnika želi Kiel; možni nasprotnik Celjanov so Hamburg, Kielce ali Barcelona) je dodal: »V prvem polčasu je še šlo, v drugem smo bili neverjetno slabi. Nismo znali izkoristiti obramb Gajića, ki nas je dolgo držal v igri. Škoda, da smo skupinski del lige končali z dvema zaporednima porazoma in nekoliko pokvarili dober vtis.«

Skupina C, 10. krog: Gorenje – Kielce 25:29 (14:13), Metalurg Skopje – Bjerringbro-Silkeborg 32:18 (18:14), Chambery – St. Peterburg 33:19 (19:8), končni vrstni red: Kielce 20, Metalurg Skopje 14, Gorenje 12, Bjerringbro-Silkeborg 8, Chambery 4, St. Peterburg 2.