Po tekmi vas je zgrabil hud kašelj in potrebovali ste pol ure, da ste prišli k sebi.

Imam astmo. Povsem me je izsušilo. Kašelj je bil tako hud, da sem se inhalatorja razveselila tako kot čokolade. Poleg inhalatorja moram jemati še zdravila. Očitno bom morala po sezoni nekaj narediti na tem področju in najti zdravilo, ki bi mi bolj ustrezalo.

Kako ste tekmo doživeli v smučini?

Na koncu sem bila izjemno zadovoljna glede na to, kako težko je bilo v kvalifikacijah. Imela sem težke noge, v glavi se mi je vrtelo, bilo je nekaj težav s smučmi, ki pa smo jih s trenerjem rešili. Nimam si kaj očitati, resnično sem dala vse od sebe. Vseskozi sva bili v stiku z vodilnimi, na koncu, ko je bila glava utrujena, so me noge kar nesle.

Vaš nastop je bil podoben tistemu s sprinta, ko ste osvojili četrto mesto.

Sem v dobri formi, zato lahko napadam, se borim in ne popuščam. To je zame najboljša sezona v karieri. S pravim delom skozi poletje sem naredila napredek. Ker so sprinti vse daljši, sem tudi poleti na treningu podaljšala intervale. Čeprav sem že zelo izkušena, še vedno delam napake.

V vašem načinu dela in razmišljanja je opazen norveški pristop.

Trener na Norveškem le svetuje, tekmovalec pa je sam sebi šef. Veliko moraš razmišljati sam, trener te le usmerja. Če imaš svoj predlog, ga bo upošteval. Meni zelo ustreza, da s slovensko reprezentanco sodeluje norveški trener Per Oyvind Torvik, ker zna najti prave besede, da sem osredotočena le na tekmo in ne razmišljam o negativnih stvareh. Upam, da bodo podaljšali sodelovanje z njimi.

Ali ste še v navezi s prejšnjim trenerjem Vladimirjem Korolkevičem?

Ker zdaj dosega uspehe z ukrajinskimi biatlonkami, si čestitamo za dosežke.

Vaš komentar razpleta na vrhu? Zmagali sta Američanki Randallova in Digginsova, čeprav je slednja izgubila palico.

Pričakovana zmaga glede na moč, ki jo kažeta že vso sezono. Ker je proga počasna, izguba palice ni bila usodna.

S četrtim mestom ste sprožili plaz slovenskih uspehov. Bili ste prvi iz reprezentance na slavnostni podelitvi kolajn.

Uživala sem. Vzdušje je bilo izjemno. Ker je snežilo, je bilo še bolj romantično. Ko sem na podelitvi gledala dobitnice kolajn, sem si rekla, da bom tudi sama enkrat imela kolajno okrog vratu. Glede drugih uspehov Prevca sploh še nisem videla, da bi mu čestitala za kolajno, ker sem bila ob 21. uri že v postelji.

Bili ste tudi zelo nadarjena gorska tekačica. Kot deklica ste sodelovali na tekmah slovenskega pokala in bili v ospredju.

Od tega je minilo že zelo veliko časa. Ko sem prišla iz pubertete, sem naredila preklop na smučarski tek, ker v gorskem teku nisem bila več v ospredju. To je bilo obdobje, ko tek ni bil na prvem mestu, tako kot je zdaj, ampak so me zanimale še druge stvari. jo