Podjetje Proevent se med finaliste Zlate niti uvršča prvič. »Najpomembnejša vrednota, ki nas druži v podjetju, je odličen odnos med zaposlenimi, ki temelji na visokem medsebojnem spoštovanju in pripravljenosti pomagati drug drugemu v vsakem trenutku,« pravi direktor Janez Levec, ki izpostavlja tudi pripadnost zaposlenih podjetju in projektom, prijazno delovno okolje, željo po poslovnem in zasebnem uspehu ter veselje do pridobivanja novih znanj.

Sedanje gospodarske razmere v Proeventu razumejo kot priložnost za utrditev položaja na področju organizacije dogodkov, predvsem sejmov. »Podjetja in druge organizacije se povečini odločajo za sodelovanje na preverjenih in v javnosti priznanih dogodkih, prav tako pa lažje zaupajo izvedbo celotnega sejemskega nastopa ali svojega promocijskega dogodka organizatorju, ki se lahko pohvali dobrimi referencami,« pojasnjuje Levec.

Levec se zaveda, da poslovni uspeh krojijo ravno vrhunsko usposobljeni zaposleni in odlična klima v podjetju. »Pozitivno ozračje in medsebojno solidarnost ohranjamo na različne načine: dvakrat letno organiziramo tridnevni team bulding, veliko vlagamo v izobraževanje zaposlenih, zaposlenim omogočamo fleksibilen delovni čas, razvit imamo stimulativen sistem nagrajevanja, ki zaposlenim omogoča navzgor neomejene osebne dohodke, v obdobjih, ko na koledarju nimamo projektov, smo vsako leto prosti približno štirideset delovnih dni in še bi lahko našteval,« je o skrbi za zaposlene in ohranjanje dobrih odnosov povedal Levec.

Poslovni rezultati podjetja so tako primerljivi s tistimi iz prejšnjih let, vendar se morajo zdaj za to veliko bolj truditi, je priznal direktor podjetja, ki za letos kuje ambiciozne načrte. Ti bodo omogočili tudi zaposlitev enega ali dveh novih sodelavcev, ki sta vključena v njihov mentorski program oziroma sta že del projektne ekipe.

V svojo ekipo sprejemajo le mlade, s čimer jim omogočijo prvo zaposlitev, do katere je sicer najtežje priti. »Organizacija dogodkov je specifična dejavnost in posameznik potrebuje vsaj eno leto, da spozna osnove tega dela. Najhitreje se učijo mladi, zato smo tudi tako zadovoljni z ekipo, katere povprečna starost je približno trideset let,« odločitev za zaposlovanje mladih pojasnjuje Levec. Mladim za povečanje njihove zaposljivosti svetuje, naj bodo drzni in izkoristijo kreativnost, ki jo nosijo v sebi.