Obiskovalcem bodo britansko - bangladeški kuharji za kosilo in večerjo ponujali jedi s curryjem, organizirali bodo delavnico kuhanja curryja, radovednežem pa bodo izdali tudi skrivnostne recepte za pripravo teh okusnih jedi.

Ekipa sedmih britanskih vrhunskih kuharjev, ki jih je direktor festivala Syed Belal Ahmed poimenoval kar »veličastnih sedem«, bo na festivalu predstavila 50 različnih currjevih specialitet, kot so tikka masala, jalfrezi in balti. Ahmed je še dejal, da je curry britanska značilnost – tako kot sta jagodna marmelada in kriket -, zato je njegova želja, da bi se vanj zaljubili tudi v Sloveniji. Hkrati je curry tudi del industrije, ki vsako leto ustvari več sto milijonov funtov.

Britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page, ki je na predstavitvi festivala na kratko povzel zgodovino curryja, pa je povedal, da so pred 60 leti - ob ustoličenju kraljice Elizabete II - Britanci prvič poskusili solato iz hladnega piščanca, začinjeno s curryjem, ki je postala znana kot Coronation Chicken. Dodal je še, da se danes kar dve tretjini Britancev, kadar jedo zunaj, odloči za obisk indijskih restavracij, kjer jedo jedi - s curryjem.