Pred potovanjem v Göteborg se je celjski odpravi pridružil tudi Borut Mačkovšek, ki je v nedeljo odšel v Hannover. Tam je uspešno opravil zdravniške preglede in jasno je, da bo po sezoni okrepil nemški klub. Na včerajšnji tekmi so Celjani že od začetka pokazali, da niso prišli branit prednosti iz Zlatoroga (31:25), ampak po še en švedski skalp. Povedli so s 7:3 in 10:6, v 23. minuti pa je Sebastian Skube poskrbel za rekordno prednost v prvem polčasu (12:7). Tik pred odmorom je Sävehof ostal brez Erika Forsella Schefverta, ki je zaradi namernega udarjanja Vida Poteka dobil neposredni rdeči karton.

Kmalu zatem je kazalo na hujšo poškodbo Alema Toskića, ki je trčil z nasprotnikovim igralcem, začasno izgubil zavest in so ga odnesli z igrišča, a se je v drugem polčasu vrnil na igrišče. Pivovarji so dobili prvi del (14:10), pri čemer so imeli kar 63-odstotno strelsko učinkovitost (Sävehof le 40), Matevž Skok je v tem delu zbral 11 obramb (Šveda skupaj le dve), edina črna pika pa so bile tehnične napake – deset v 30 minutah.

V drugem polčasu (Sävehof je zaradi poškodbe ostal še brez 204 cm visokega Kristiana Bliznaca, s 45 zadetki prvega strelca ekipe v ligi prvakov) se je nadaljevala igra mačke z mišjo. Skube je znova poskrbel za rekordno razliko (25:18 v 48. minuti) in čeprav je nato dal trener Vladan Matić priložnost tudi igralcem s klopi, Skandinavci niso mogli preprečiti visokega poraza. Matićeva četa je dosegla prvo zmago v gosteh v letošnji ligi prvakov in se prvič po sezoni 2008/09 uvrstila v osmino finala.

»Mislim, da smo zmagali celo lažje kot v Zlatorogu, odločila pa je odlična igra v obrambi. Hitro smo si priigrali veliko prednost in nato brez težav tekmo pripeljali do konca kljub napakam v napadu. Naš uspeh niti za trenutek ni bil pod vprašajem,« je ob navijanju okoli 50 celjskih navijačev (do Göteborga so z avtobusom potovali 24 ur) dejal igralec Luka Žvižej. Nasprotnika v osmini finala bodo Celjani dobili na torkovem žrebanju, glede na to, da so bili četrti, pa bo to eden od zmagovalcev skupine A (Flensburg ali Hamburg), C (Kielce) ali D (Barcelona). dek