Celjski rokometaši so po današnjem zmagoslavju nad švedskimi prvaki osvojili končno četrto mesto v skupini B in si zagotovili nastop v osmini finala, svojega tekmeca v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa bodo dobili na žrebu, ki bo v torek, 26. februarja, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Celjska ekipa se bo v osmini finala pomerila z eno od treh prvouvrščenih ekip iz skupinskega dela. Španska Barcelona in poljska Vive Targi Kielce sta si že zagotovili prvi mesti v svojih skupinah, iz skupine A pa sta kandidata nemška Flensburg-Handewitt ali HSV Hamburg.

Izbranci celjskega stratega Vladana Matića se niso preračunljivo lotili dvoboja v drugem največjem mestu na Švedskem. V začetku tekme je blestel Nemanja Zelenović, ki je dosegel tri od štirih celjskih uvodnih golov, skupaj s soigralci pa so si že po pičlih desetih minutah priigrali štiri gole prednosti (7:3). Švedski trener Magnus Johansson je z minuto odmora skušal zaustaviti nalet slovenskega moštva, s tem pa je bil le delno uspešen. Gostitelji so z malenkostno bolj aktivno igro v 15. minuti znižali na 6:8, nato pa je znova nastopilo celjsko plodno obdobje, ki je v 23. minuti botrovalo najvišjemu vodstvu v prvi polovici tekme z 12:7.

V celjske vrste je ob koncu prvega polčasa nekaj slabe volje vnesla nesreča krožnega napadalca Alema Toskića, ki so ga odnesli z igrišča po trku z domačim rokometašem, a srbski reprezentant se je v začetku druge polovice tekme vrnil na igrišče in pomagal svojim soigralcem. Ti so imeli popoln nadzor na igrišču: v drugi minuti nadaljevanja so si z golom Gašperja Marguča priigrali pet golov zaloge (16:11), po dveh golih Sebastiana Skubeta pa štiri minute kasneje šest golov (19:13).

Igralci iz mesta ob Savinji v nadaljevanju niso popustili, trdno so držali vajeti igre v svojih rokah in na svoj račun vpisali četrto zmago. Najvišje vodstvo so si priigrali v 48. minuti, ko je bilo +7 (25:18). Celjska ekipa je po dvakrat premagala Sävehof, po enkrat nemški Kiel ter romunsko Constanto, po dvakrat pa izgubila z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida ter po enkrat s Constanto in Kielom.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč in Sebastian Skube. Prvi je dosegel devet golov in po nepolnem zadnjem krogu zasedel vodilno mesto na lestvici strelcev v ligi prvakov, drugi pa je prispeval pet zadetkov.