Udrih je po tekmi, na kateri je Joe Johnson zadel ob zvoku sirene ob koncu podaljška za zmago Brooklyn Nets s 113:111, dejal, da ni zadovoljen s svojo predstavo, sploh pa ne s svojo vlogo v ekipi. "V zadnjih časih mi trener ne daje na voljo minut, v katerih bi lahko pomagal ekipi. Upam, da bodo kakšne spremembe. Takšni porazi se dogajajo v NBA. Joe Johnson je zadel dva res fenomenalna meta, zato so tekmeci zasluženo zmagali," je povedal Udrih.

Nezadovoljen čaka na nov začetek

"Vsekakor nisem zadovoljen s svojim položajem v ekipi glede na to, da sem v bistvu pred letom in pol imel v Sacramentu najboljšo sezono svoje kariere. Potem sem prišel v Milwaukee, kjer me niso izkoristili, kot so mi v bistvu obljubljali. Je kar je. To se pač dogaja v NBA in upam, da se bo kaj spremenilo in bom dobil priložnost," je dejal Udrih, ki bo na koncu letošnje sezone prost igralec in bo lahko zamenjal klub.

Na vprašanje ali ima kakšno posebno željo za morebitni nov NBA klub, je Udrih odgovoril, da želi samo nek nov začetek. "Tukaj mi ne dajo prave priložnosti in me držijo nazaj. Vem, da lahko še vedno igram na visoki ravni," je dejal in dodal, da tak odnos doživlja sedaj pri trenerju Jimu Doylanu, vendar ga je že prej pri Scottu Skilesu. Sicer pa je Udrih zagotovil, da je vedno dobre volje na igrišču in rad igra ter se šali s soigralci.

Razloga za to, da ne dobi dovolj minut na parketu, Udrih ne ve. Glede nedavne poškodbe gležnja je povedal, da še malce čuti bolečine in ker gre za odrivno nogo, se mu to pozna tudi pri metu. "Ne morem se odriniti tako, kot bi se moral. Še vedno delam terapije in masaže," je dejal.

Dogodkov iz preteklosti še ni pozabil

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je povedal, da bo Udrih igral za reprezentanco, vendar pa po košarkarjevih besedah to še ni povsem zagotovljeno. Ena od ovir je vprašanje pogodbe za naslednjo sezono v NBA. "Če ne bom imel pogodbe, vsekakor ne bom igral. So pa tudi drugi razlogi. Vseeno še malce dvomim v reprezentanco, saj se tistega, kar se mi je zgodilo v preteklosti, ne da kar tako pozabiti. Bomo videli, kaj bo," je dejal Udrih.

"Jaz sem povedal, da sem vedno pripravljen igrati za reprezentanco. Ampak marsikaj se je dogajalo, kaj se še bo, pa ne vem. Mislim, da imamo v reprezentanci nekaj igralcev, ki se jim ni potrebno dokazovati, da si zaslužijo igrati za reprezentanco. V Sloveniji je to problem, da se nikoli od samega začetka ne pove, kdo so nosilci igre," je na vprašanje, ali je morda Maljković prehitro izjavil, da bo igral v reprezentanci, odgovoril Udrih.

"Ljudje pač preberejo izjave in si mislijo svoje. Moja družina in bližnji prijatelji pa točno vedo, kaj se je dogajalo v prejšnjih letih. Jaz o tem nisem govoril, ker nisem tak človek, da bi 'pametoval' o tem. Ampak točno vem, kaj se je meni dogajalo," ni bil določen Udrih, ki spet ni želel povedati, na kaj se natančno nanašajo njegovi pomisleki.

Dvojni dvojček Gorana Dragiča

Slovenski košarkar Goran Dragič je v severnoameriški košarkarski ligi NBA ponoči odigral eno najboljših tekem v karieri. Ob zmagi Phoenixa nad Portlandom s 102:98 je dosegel kar 16 točk in neverjetnih 18 podaj ter temu dodal še pet skokov. Dve točki več od Dragiča je dosegel Luis Scola, pri poražencih je bil s 24 koši najboljši Damian Lillard.

"Rad bi se zahvalil vsem mojim soigralcem, oni so bili tisti, ki so zadevali mete," je bil po tekmi v Portlandu skromen Dragić. Zadel je zadnja dva prosta meta 13 sekund in pol pred koncem dvoboja, kar sta bila tudi zadnja uspešna meta na tekmi (102:98). Pred tem je poskrbel tudi za podajo Scoli dve minuti in 47 sekund pred zvokom sirene, ko so gostje povedli s 100:92. Domača vrsta je nato nanizala šest zaporednih točk in nevarno zapretila, nato pa je Dragić hladnokrvno s prostih metov zapečatil njihovo usodo. Phoenix, v prvem polčasu je imel kar 60 odsotni met iz igre, je tako končal nizi štirih porazov. V domači vrsti, izgubila je šestič zapored, sta bila najboljša J.J. Hickson (25 točk, 16 skokov) in Damian Lillard (24 točk, sedem podaj).

Trener Phoenixa Lindsey Hunter je najprej s precej pretiravanja dejal, da so soigralci žogo v Dragičeve roke dali kar 99,9 odstotka časa, ko so jo imeli v posesti, nato pa je slovenskega organizatorja igre posredno pohvali: "To je bil izjemen moštveni dosežek ekipe. Fantje so igrali izvrstno in si dobro podajali žogo, tako da se je danes poplačalo delo, ki smo ga doslej vložili v ekipo."

Francoz Tony Parker (30 točk, 11 podaj) je 20 sekund pred koncem odločil srečanje v Sacramentu, kjer je ekipa San Antonio Spurs, ta čas vodilna v ligi, prišla do petnajste zmage (108:102) na zadnjih 16 srečanjih.

Italijan Danilo Gallinari in Ty Lawson sta s po 26 točkami zagotovila zmago ekipi Denver Nuggets s 97:90 na tekmi z Boston Celtics, njun trener George Karl pa je zabeležil štiristoto zmago na klopi Denverja.

Ostali izidi:

Washington Wizards - Toronto Raptors 88:96

Orlando Magic - Charlotte Bobcats 92:105

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 91:105

New Orleans Hornets - Chicago Bulls 87:96

Utah Jazz - Golden State Warriors 115:101