Tako hoteli v občini Piran niso polno zasedeni, čeprav beležijo višjo zasedenost kot lani v počitniškem obdobju, ko je še veljal enotni termin zimskih počitnic. Nekateri hoteli bodo sicer skoraj podvojili število nočitev v primerjavi s februarjem 2012, so za STA pojasnili v Turističnem združenju Portorož.

To povečanje gre predvsem na račun uspešno izvedenih aktivnosti za zimske počitnice ter dobre prodaje in izvedbe storitev na področju segmenta kongresnega turizma, ocenjujejo v združenju. Odločitev o razdružitvi termina počitnic sicer pozdravljajo, saj po njihovi oceni vpliva na večje povpraševanje in boljšo zasedenost v daljšem obdobju.

Tudi na turizem v koprski občini zimske počitnice nimajo večjega vpliva, saj so hoteli v tem času bolj odvisni od poslovnežev in tujih turistov, kot pa od domačih gostov, pojasnjujejo v Turistično informacijske centru Koper. Obeti posameznih hotelirjev se med sabo precej razlikujejo, v času zimskih počitnic pa pričakujejo zasedenost med 30 in 50 odstotki. Nasploh pa so obeti relativno slabi.

V izolski občini pričakujejo podobno zasedenost kot lani, ko so v tednu enotnih zimskih počitnic zabeležili 3600 nočitev. Pri tem so slovenskemu gostu v tem času zanimivejši hoteli, ki imajo na razpolago bazen in/ali wellness ponudbo.

Zaradi same narave obalnega turizma v tem obdobju ni pričakovati težav z prezasedenostjo, pojasnjuje vodja Turistično informativnega centra Izola Tina Puhar, ki sicer meni, da je ločen termin zimskih počitnic boljši.