Mladim bo najprej Matea Jakin iz predstavništva Evropske komisije v Sloveniji predstavila zaposlitvene možnosti v okviru institucij EU (pripravništvo - tipično, netipično, natečaj za zaposlitev, rangi, tipi pogodb ter programa We mean business in Leonardo da Vinci), njena kolegica Katarina Dobranovič bo predstavila praktične izkušnje z opravljanjem pripravništva in zaposlovanjem v institucijah EU, Sebastjan Rosa iz Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem pa bo predstavil program Erasmus.

Zaradi omejenega števila mest se je na predavanje potrebno predhodno prijaviti. Prijave zbirajo na e-naslovu: info@kcup.si ali številki 030 696 228 do zapolnitve mest.

Popoldan ob 17. uri pa bo v Univerzitetnem izobraževalnem centru predstavitev Nefiksa, sistemskega orodja za beleženje neformalnega učenja za mlade. Nefiks je nastal kot partnerski projekt mladinske organizacije Društva mladinski ceh in Urada Republike Slovenije za mladino.

Indeks je vsestransko uporaben za osebnostno rast in razvoj posameznika, saj mu pri iskanju zaposlitve služi kot verodostojen dokument, kjer delodajalcu predstavi svoje znanje in kompetence, pridobljene na neformalen način. NEFIKS omogoča tudi stik med iskalci in ponudniki določene zaposlitve. Neformalni indeks in pomen beleženja neformalno pridobljenega znanja bo udeležencem predstavila NEFIKS tutorka Maja Kramar na centru UNIC na Gortanovem trgu 15 v Kopru.