Nadarjeni 22-letni voznik novega delodajalca v formuli 1 išče že vse od konca sezone 2011, ko je skupaj z moštvenim kolegom Sebastienom Buemijem ostal brez dirkaškega sedeža pri ekipi v lasti Red Bulla Toro Rosu. Po izgubi službe je bil Alguersuari prepričan, da mu novega delodajalca ne bo težko najti, a se je kmalu uštel, saj je hitro spoznal, da slabša moštva dajejo prednost tistim dirkačem, ki imajo zaledje bogatih sponzorjev.

»Nikoli si nisem predstavljal, da se bo, potem ko Red Bull name ni več računal, treba za dirkaški sedež tako trdo boriti izven proge,« je dejal Alguersuari, ki bo letos ponovno prisiljen najboljše voznike na svetu gledati le prek televizijskih zaslonov.

»Četudi se Španija sooča z najhujšo gospodarsko krizo v njeni moderni zgodovini in mnoga podjetja menijo, da formula ena ne prinaša dobička, se zavedam, koliko sem star in kakšni so moji dosežki. Prepričan sem, da si zaslužim zmagovalni bolid. Čeprav sem seznanjen z razlogi, zakaj nisem dobil priložnosti, se z njimi ne strinjam. Formula 1 je postala navadna dražba,« jeze ni skrival mladenič, ki bo tako vsaj še eno sezono ohranil službo testnega voznika pri Pirelliju.