Za komentar ob novem odličnem dosežku najboljše smučarke na svetu v tej sezoni smo poklicali Dnevnikovega dopisnika iz Schladminga Uroša Šemrova, ki nam je povedal, da je Tina Maze danes delovala nekoliko izpraznjeno. »Dejstvo je, da nima več toliko energije, kot je je imela na začetku. Ta prvenstva so zelo dolga, veliko je obveznosti, ki naraščajo z uspehi. Njeno smučanje je bilo dobro kljub temu, da je bila na obeh vožnjah sposobna bolje peljati. Dosegla je dober rezultat, za kolajne pa je bilo pač premalo,« je povedal Šemrov.

»Ko je športnik na svetovnem prvenstvu, je vsaka tekma nekaj posebnega. Tina je s tremi medaljami že tako ali tako postavila mejnike. S štirimi bi bili ti seveda večji, toda ne glede na današnji rezultat je to fantastično. Navsezadnje tudi 5. mesto na svetovnem prvenstvu – to je zelo lep rezultat,« je povedal in dodal, da se je po tekmi videlo, da je Tina vesela, da je vsega konec. »Ni se pretirano sekirala, kot smo od nje sicer vajeni. Ko dela napake, ponavadi kaže jasna čustva, da ji ni vseeno, danes pa je bila dejansko vesela, da je vsega konec.«

O novi svetovni prvakinji, komaj 17-letni Američanki Mikaeli Shiffrin pa je Šemrov povedal, da je to, kar ona počne pri teh letih, neverjetno. »Kako je kos vsem pritiskom, še najbolj kažejo njene besede na tiskovni konferenci po zmagi. Vsi se sprašujejo, kako zdrži ves ta pritisk, ona pa je rekla, da sploh ne čuti nikakršnega pritiska. Dejala je, da smuča iz veselja ter da se boji teme in ne alpskega smučanja,« je zaključil naš dopisnik iz Schladminga.

Preberite še: Slalomska zmaga mladi Shiffrinovi, Tina tokrat brez kolajne