Športno društvo Oviratlon, organizator prvega slovenskega oviratlona, na katerem je lani ovire premagovalo skoraj 800 navdušenih oviratloncev, bo to nepozabno in prvinsko preizkušnjo, na kateri bodo lahko udeleženci preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo, pripravilo tudi letos. Kot predpremiero oviratlona v letu 2013 bo na Pokljuki že 2. marca pripravilo zimsko trening preizkušnjo, na kateri bodo udeleženci iz prve roke izvedeli in preizkusili, kaj lahko pričakujejo na junijskem oviratlonu, ko bo šlo zares.

Letošnji oviratlon bo v osrčju pokljuških gozdov 29. junija. Na njem bo treba preteči od osem do deset kilometrov dolgo progo, na kateri bodo oviratlonce pričakale najrazličnejše ovire. Čeprav bodo ovire narejene po vzoru preizkusa in treninga pripadnikov modernih specialnih enot po svetu, jih lahko premaga prav vsak, ki je dovolj vztrajen, motiviran in sposoben delovanja v timu. Prijave na osrednji dogodek potekajo že od januarja, cena prijavnine pa je najugodnejša do konca februarja, ko znaša 20 evrov.

Za uvod – zimska trening preizkušnja 2. marca na Pokljuki

Za vse, ki jih je lanski oviratlon tako navdušil, da si želijo to dogodivščino čim prej ponoviti in se tudi čim bolje pripraviti na letošnjo preizkušnjo, ter še posebno za tiste, ki morda zaradi najrazličnejših razlogov oklevajo in dvomijo, ali so iz pravega testa, da bi se na ta izziv prijavili, bo Športno društvo Oviratlon 2. marca na Pokljuki pripravilo trening preizkušnjo ali tako imenovani oviratlon v malem. Udeležence bo na dvokilometrski pokljuški biatlonski progi pričakalo pet ovir. Oviratlonci bodo morali preteči dva kroga (skupno torej štiri kilometre) in se dvakrat spopasti z vsako izmed petih ovir. Organizatorji ob tem dodajajo, da udeleženci na treningu ne bodo krepili le svojih mišic in premagovali najrazličnejših oviratlonskih izzivov, temveč bo poskrbljeno tudi za druženje in zabavo. Osrednji prireditveni prostor bo pri Športnem centru Triglav na Pokljuki, kjer se bo dogajanje začelo ob 10.30.