Pravila so pred letošnjo sezono večinoma ostala enaka lanskim, zato Vettel meni, da bodo moštva pri vrhu še bolj izenačena kot v preteklem letu.

»Morda se bodo po vseh testiranjih pojavili kakšni favoriti, a na prvi dirki v Avstraliji nas čaka posebna steza, ki je drugačna od ostalih in ima edinstvene karakteristike, zato pričakujem, da bo boj za zmago vsaj tako tesen kot lani. Pravila se niso dosti spreminjala, zato bo vsem najboljšim ekipam zelo težko najti kaj novega, kar bi jih naredilo precej hitrejše od konkurence,« mesec dni pred pričetkom sezone pravi Vettel.

Lani se je v Avstraliji bil boj za zmago med McLarnom in Red Bullom, na koncu pa je Jenson Button slavil pred Vettlom in moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, Mark Webber pa je bil četrti. Vsi štirje so v cilj pripeljali znotraj petih sekund.

Na vprašanje, kako je po prvih testiranjih zadovoljen z novim Red Bullovim dirkalnikom, je Vettel odvrnil: »Mislim, da glede zunanjosti dirkalnik ni doživel veliko sprememb, večino novosti je v njegovi notranjosti. Zaenkrat se zdi, da vse deluje zanesljivo, kar pa je tudi najpomembneje.«