Podjetje Hair Beauty je finalist Zlate niti že tretjič, saj je bil med najboljšimi sedmimi zaposlovalci v kategoriji malih podjetij že v Zlati niti 2009 in 2010. Direktorica Romana Djuran pravi, da pozorno spremljajo razmere v gospodarstvu in se v tej luči trudijo delovati preudarno, iščejo nove stranke, izpopolnjujejo servis in tako vsako leto trgu ponudijo vrhunske nove produkte in svetovne inovacije, kar je v takih časih več kot dobrodošlo. »Ob vsem tem pa ne zmanjka dobre volje, pozitivne energije in dnevov, ki so posvečeni samo naši ekipi,« dodaja, čeprav priznava, da jih skrbijo trenutne razmere v domači politiki in gospodarstvu.

Kljub vsemu zaposleni v podjetju Hair Beauty radi prihajajo v službo, saj jih družijo dolga leta skupnega dela. »Vedno smo bili drug do drugega pošteni, se spoštujemo in si pomagamo. Iz naše ožje ekipe še nikoli ni nihče odšel, razen v pokoj. Delamo, se razvijamo, rastemo, a tudi zabavati se znamo,« delovno klimo opisuje direktorica podjetja, katerega glavne konkurenčne prednosti so po njenem mnenju vrhunski produkti, svetovne inovacije in izobraževalni center, namenjen frizerjem. »Popolna usluga in servis kupcu ter predan tim sestavljajo formulo uspeha. Vedno poudarjam, da je moj tim moje največje bogastvo in ob zaključku leta sem rekla, da se s takim timom in takimi produkti jaz prihodnosti ne bojim,« je odločna Djuranova ter dodaja, da je ekipa že dolgo skupaj in obvlada svoje delo, da pa se zavedajo, da morajo vsako leto narediti korak naprej, da morajo od sebe dati največ, kar v danih razmerah lahko, se prilagajati trgu in ostati na vrhu. »Včasih je to najtežje,« pravi.

S poslovnimi rezultati so v podjetju sicer zadovoljni, a jih želijo letos še izboljšati, bodo pa pri zaposlovanju novih sodelavcev previdni, je povedala Djurinova. Razlog za to previdnost so predvsem nestabilne razmere v državi, na katere sami nimajo vpliva, a vseeno vplivajo na poslovanje. Imajo pa kljub vsemu dobre izkušnje z zaposlovanjem mladih. V zadnjih šestih letih so bili vsi na novo zaposleni mlajši od 26 let. »Štejejo vzajemno zadovoljstvo, pošten odnos in veliko dobre volje,« o zaposlovanju mladih pravi direktorica podjetja Hair Beauty.