Petindvajsetletni Ljubljančan je hkrati dosegel eno najodmevnejših zmag v karieri, saj je premagal trenutno 36. igralca sveta, šestega nosilca v Zagrebu in nekdanjega finalista grand slam turnirja v Melbournu.

"Težko bi rekel, da je to največji uspeh v karieri, saj mi osebno več pomeni tretji krog Australian Opna, kar se tiče imena tekmeca, pa je to zagotovo največja zmaga. Dvoboj je bil težak, tako da sem zdaj precej utrujen, vendar verjamem, da se bo telo do jutri regeneriralo in da bom stoodstotno pripravljen na novo tekmo," je dejal Kavčič, ki je v karieri že trikrat nastopil v četrtfinalih turnirjev ATP (Chennai, Bastad, Beograd).

Čilić obljši od Žemlje

Kavčič se bo v četrtfinalu pomeril s prvim nosilcem Hrvatom Marinom Čilićem, ki je danes s 6:2 in 6:3 brez večjih težav ugnal Grego Žemljo.

Žemlja, ki na lestvici ATP zaseda 60. mesto, je bil proti 198 centimetrov visokemu Čiliću brez pravih možnosti za presenečenje. Priložnost za odvzem servisa se mu je ponudila v peti igri drugega niza, ko je povedel s 40:0, vendar sta dve žogici za las zgrešili črto, Hrvat pa je v nadaljevanju suvereno prišel do zmage.