18. 45 Alternativni kulturni večer vodi Sašo Hribar, na odru pa se s kulturnimi točkami menjujejo umetniki, med njimi tudi Prešernovi nagrajenci prejšnjih let. Ploščad je polna udeležencev Protestivala in drugih.

18. 40 Na alternativnem kulturnem večeru pred Cankarjevim domom je z recitacijo odlomka Krsta pri Savici nastopila Štefka Drolc.

18. 20 Med udeleženci Protestivala je bilo opaziti tudi nekaj znanih obrazov, med drugim nekdanjo ministrico za kulturo Majdo Širca, predsednika TRS Matjaža Hanžka, pesnika Borisa A. Novaka in vodjo festivala uličnega gledališča Ana Desetnica, Gora Osojnika.

18. 10 Protestival se počasi zaključuje. Ostaja pogorišče mask. In glasba. Sliši se pesem: »Nabrusimo kose...v boj za svobodno življenje...«.

18. 05 Maske gorijo. Organizatorji so obljubili, da bodo fotografije gorečih mask romale tudi v Bruselj in še dlje.

18. 00 Na Trgu republike pravkar poteka preddržavna proslava pri Cankarju. V CD bodo danes namreč podelili velike in male Prešernove nagrade.

17. 50 Vzdušje na Protestivalu je prijetno. Zbrani pojejo ljudske in partizanske pesmi.

17. 45 Ples kakšnih desetih zombijev.

17. 39 Zbranih je okoli 1000 ljudi, pa še prihajajo. Nekateri nosijo svečke.

17. 38 Zbrani pred parlamentom skandirajo: konec je!

17. 32 Večji del Protestivalcev je prispel na Trg republike. Spremljali so jih policisti. Trg republike je še bolj ograjen, kot med prejšnjimi protesti. Po navedbi nekaterih ga je ograjenega kar polovica.

17. 25 Večino zbranih v mrzlem popoldnevu greje glasba.

17. 20 Protestivalci se pripravljajo na "Procesijo Političnih Duhov" do parlamenta. Zbranih naj bi bilo okoli 400 ljudi.

17. 15 Na govorniški oder se je povzpel tudi komik, igralec, prevajalec, kulturnik Boštjan Gorenc Pižama.

17. 10 Govorila je tudi Elena Pečarič.

17. 05 Tudi turisti, ki se odpravljajo na grad, prejmejo papirnato masko. Zanima jih, kaj se dogaja, študentje AGRFT pa jim pojasnjujejo, kaj se dogaja v Sloveniji.

17. 00 Na Prešernovem trgu je zbranih okoli 300 ljudi.

16. 55 Ste za korupcijo? »Nee!« vklikajo ljudje.

16. 50 Ena od protestnic je naši poročevalki na terenu povedala, da je med zbranimi videla Gregorja Viranta, nekdanjega predsednika DZ in predsednika Državljanske liste.

16. 45 Med zbranimi so tudi pantomimiki, eden od udeležencev pa nosi transparent s parafraziranim besedilom Zdravljice oziroma napisom "Ko rojak prost bo vsak, ne vrag - vodil nas bo poštenjak".

16. 42 Uroš Lubej je za Dnevnik.si dejal, da je Protestival edinstven način protestiranja, kakršnega ni zaznal še nikjer drugje. "To je način, na katerega kultura brani samo sebe."

16. 35 Obiskovalec: "Pred parlamentom bomo maske sneli, nato pa zažgali. To bo simbolična gesta, s katero bomo pozvali tudi politike, naj sami odvržejo maske. A jih morajo tudi ljudje sami pred seboj – to je pomembno za ljudsko samozavest."

16. 30 Eden od sodelujočih je povedal, da so v treh dneh uspeli narediti skoraj 3000 mask.

16. 27 Udeleženka protestivala: Zgrožena sem nad situacijo v državi. Tukaj sem zato, ker ne podpiram delovanja vlade.

16. 25 Na Prešernovem trgu ima sedaj vsakdo možnost na mikrofonu povedati, kaj si misli.

16. 22 Transparenti: "Za človeka! Kultura, etika pravica".

16. 20 Na Prešernovem trgu so prisotni tudi zombiji.

16. 17 Deklamacija prirejen sonet Apel in čevljar Franceta Prešerna, v katerem se je norčeval iz kritika Jerneja Kopitarja. Tukaj sta v glavni vlogi Klemenčič in Janševič.

16. 15 Deljenje letakov za jutrišnjo vstajo se nadaljuje, vzdušje je glasbeno, slišijo se bobni in harmonika.

16. 13 Pred Prešernov spomenik so postavili sliko krste, nanjo pa zapisali – Sociala in pravna država. Kdo je pogrebnik? Nihče drug kot slovenski premier Janez Janša.

16. 12 Na Prešernovem trgu se je začel kulturni program.

16. 10 Sprevod se bo okoli 18 ure končal pred parlamentom, kjer bodo Protestivalovci simbolično zažgali maske.

16. 04 Protestivalovci so ravnokar za ob 17.30 uro napovedali največjo procesijo belih mask "v zgodovini človeštva". Do takrat bo na osrednjem trgu prestolnice potekal kulturni program.

15. 58 Na Prešernovem trgu se je do sedaj zbralo okoli 50 ljudi.

15. 57 Policisti se nahajajo tudi v bližini Mestne občine Ljubljana. Medtem protestniki na Prešernovem trgu delijo letake.

15. 55 V okolici Prešernovega trga je močna prisotnost policije in pripadnikov posebne policijske enote. Naši terenski novinarji so našteli vsaj sedem policijskih avtomobilov v strogem središču Ljubljane.