Zaradi organizacije bo slovenska reprezentanca imela na startu tudi večje število tekmovalcev kot na drugih tekmah, stalni osmerici (Marguč, Košir, Rok Flander, Jernej Demšar, Izidor Šušteršič, Tim Mastnak, Gloria Kotnik, Iva Poljanec) se bodo pridružili tudi mlajši tekmovalci, med katerimi ima izkušnje s tekmami svetovnega pokala le Jure Hafner. A oči večine navijačev bodo gotovo uprte v izkušene tekmovalce na čelu z Margučem, Koširjem in nekdanjim svetovnim prvakom Rokom Flandrom. Slovenci bodo imeli gotovo prednost poznavanja terena, poleg tega pa že dolgo časa vedo, da bo progo postavil Peter Kotnik, kar bo dodatna olajševalna okoliščina.

"Na taki progi, kot bo Kotnikova, smo zadnje čase trenirali. Bo zavita, kar mi ustreza. Konec koncev je bila taka postavitev tudi v Stonehamu, kjer sem, sicer v slalomu, postal svetovni prvak. Tudi snežne razmere na progi bi mi morale ustrezati, pričakujem, da bo zaradi novega snega na začetku, v kvalifikacijah, proga mehka, pozneje pa bo do izraza prišla spodnja, trša podlaga," se prednosti slovenske reprezentance in tudi svoje (na poligonu na Rogli stalno trenira) zaveda Marguč. "V zadnjih dnevih na progi, kjer bo tekma, nismo trenirali, saj so jo zaradi vremenskih razmer zaprli, tako da smo morali poiskati druge možnosti, da smo se seznanili z novo snežno podlago," je dejal Marguč.

Rojeni Celjan, ki zadnja leta živi v Oleščah pri Laškem, komaj čaka, da se tekma začne, jasno je, da si želi zmago, ki bi bila njegova prva v svetovnem pokalu, a prvi cilj je vseeno uvrstitev v finale: "Veselim se tekme, ki bo zagotovo odlična, saj so organizatorji storili vse, kar je bilo v njihovih močeh. Tekma bo nekaj posebnega tudi zaradi tega, ker bo doma. Res je, da sem že nastopal v Sloveniji, a ko je bila v Mariboru, sem šele začenjal kariero, tu pa bom nastopil kot izkušen tekmovalec. Upam, da bom dosegel tudi dober rezultat, kar bi bila le pika na i dejstvu, da tekme na Rogli ne bom nikoli pozabil."

Koliko slovenskim tekmovalcem pomeni nastop na Rogli, dokazuje tudi poteza Koširja, zmagovalca paralelnega slaloma v Bad Gasteinu. Tržičan se je na svetovnem prvenstvu v Kanadi med tekmo, v kateri je zasedel četrto mesto, poškodoval, kljub bolečinam v hrbtu pa bo stisnil zobe in doma nastopil. "Sicer kršim svoja načela in treniram kljub bolečinam in dejstvu, da še vedno nisem prejel rezultatov preiskav magnetne resonance. A Rogle enostavno ne smem zamuditi," je dejal Košir, ki je v torek opravil prvi trening po prihodu iz Kanade in zadnjega pred domačo tekmo. "To sem potreboval za samozavest, a pred tekmo na snegu ne nameravam več, za telo bom skrbel v telovadnici."