Duh se je ponesrečil na dirki v argentinski Bahii Blanci, kjer je sodeloval na argentinskem prvenstvu. Po startu četrte vožnje je pri veliki hitrosti zadel motor italijanskega tekmeca Guglielma Franchettija ter odletel v zaščitne gume, nato pa obležal na stezi.

Slovenskega dirkača so prepeljali v bolnišnico v kritičnem stanju, z notranjimi krvavitvami in krvavitvami v možganih, a zdravniki dirkaču več niso mogli pomagati. Vodstvo Avto moto društva Krško je v današnji izjavi za javnost sporočilo žalostno novico, da njihov član po hudi poškodbi, ki jo je utrpel ob padcu na dirki, ni dobil svoje zadnje bitke.

"Kljub vsem naporom zdravniške ekipe so bile poškodbe za Matijo žal prehude. Ob šestih zjutraj po našem času, se je enemu najbolj karizmatičnih in obetavnih voznikov speedwaya, kar smo jih kdaj imeli v naših vrstah, ustavilo srce in s tem se je končala zadnja bitka v njegovem življenju. Z žalostjo, ki jo razume le nekdo, ki je poznal vedno nasmejanega in prijaznega ter za pomoč pripravljenega Matijo, izrekamo iskreno sožalje njegovi družini, prijateljem, navijačem in vsem, ki so ga spremljali na njegovi športni poti. S svojimi športnimi uspehi in dobro voljo, ki ni nikoli zamrla, bo ostal za vedno zapisan v našem klubu in naših srcih," so zapisali v AMD Krško.

Prireditelji so za zaščito ob stezi uporabili le stare avtomobilske gume in ne zaščitnih blazin, kakršne so obvezen del opreme na dirkah najvišje ravni.