Med velikimi imeni so organizatorji že naznanili nastop britanske zasedbe Blur, sporočajo pa, da tudi line-up na glavnem odru počasi dobiva svojo podobo. Na Sziget se s svojim pozno-popoldanskim nastopom vračajo nemški velikani Die Ärzte. Njihova glasba je zmes punka in rocka, začinjena s satiričnimi besedili.

Sziget pa je festival, na katerem si obiskovalci lahko razširijo glasbeno obzorje in spoznajo številne izvajalce, ki morda še niso dosegli večjega preboja, a jim je vredno prisluhniti. Organizatorji so tako razkrili nekaj glasbenih imen, ki jim bo povečini moč prisluhniti na prizoriščih Arena in A83.

Med nastopajočimi v velikem šotoru, imenovanem Arena, bo nastopil DJ Boys Noize, ki izvaja elektro glasbo s pridihom tehna. Na Sziget se pripravlja tudi Nicky Romero, ki je znan po svojih udarnih skladbah in remixih. Prav tako je povabilo organizatorjev sprejela nemška elektronska hip-hop zasedba Deichkind.

V Sloveniji smo že imeli priložnost prisluhniti avstrijski zasedbi Parov Stelar Band in njihovi pevki slovenskih korenin, ki se vračajo na Madžarsko po nastopu na festivalu Volt. Veliki šotor A83 pa bo med drugimi gostil belgijske rokerje Triggerfinger, ki slovijo po dinamiki tradicionalnega rock zvoka ter emocionalnih elementih, so še sporočili organizatorji.

Vstopnice za festival so že na voljo v predprodaji.