Norveška atletska zveza je novembra lani Vukičevića, z njegovo privolitvijo, suspendirala, potem ko so v javnost prišle objave njegovega dopisovanja s slovenskim atletskim trenerjem Djordjevićem, ki je med drugim do vrhunskih dosežkov vodil številne vrhunske slovenske atlete in atletinje. Med njegovimi najbolj znanimi varovanci je gotovo jamajška superzvezdnica Marlene Ottey.

Vukičević je prek elektronske pošte med letoma 2001 in 2003 komuniciral z Djordjevićem in se pri njem zanimal o prepovedanih sredstvih in učinkih dopinga. "V času preiskave nismo našli temeljev oziroma osnove, na podlagi katere bi lahko v skladu s ta čas veljavno protidopinško zakonodajo potrdili kršitve v tem obdobju in kaznovali vpletene," so zapisali pri norveški protidopinški agenciji.

Vukičević je sicer javno večkrat priznal, da si je z Djordjevićem v omenjenem obdobju redno dopisoval in se pri njem na splošno pozanimal o učinkih rastnega hormona in testosterona. Vendar je ob tem poudaril, da so tisti deli elektronske pošte med trenerjema, ki so potencialno obremenjujoči, plod ponaredbe dokumentov njegove bivše žene. V elektronskem dopisovanju, ki so ga objavili norveški mediji, piše, da je Vukičević svojemu korespondentu Djordjeviću zaupal, da več atletov pod njegovim vodstvom, imena teh so bila sicer prečrtana, redno uporablja doping. Zato se je pri Djordjeviću zanimal za načine, kako izigrati dopinške kontrole.

"Ustrezne oblasti oziroma preiskovalci, ki so bili zadolženi za dopinško preiskavo, niso našli nobenih dokazov, da bi bilo omenjeno dopisovanje med Vukičevićem in Djordjevićem na kakršen koli način ponarejeno ali zmanipulirano, vendar pa v skladu z veljavno protidopinško zakonodajo trenutno nimajo osnove, na podlagi katere bi lahko trenerja obtožili kršitve protidopinšpkih pravil," so danes še zapisali pri norveški protidopinški agenciji.

Vukičevič je oče in trener norveške atletske reprezentantke Ljubice Christine Vukičević, tekačice na 100 in 60 m ovire, ki je pred časom dejala, da je omenjeno dopisovanje zakuhala njena mati, ker se je želela maščevati njenemu očetu.

"Za to sem prvič izvedel pred letom in pol, ko me je poklical novinar enega izmed tabloidov. Leta 2004 so sicer že imeli na Norveškem nekaj o tej temi. Opravili so kopico testiranj in potem opustili primer kot nepomemben, kot da ga nikoli sploh ni bilo," pa je novembra lani na to temo za STA povedal Djordjević in dodal: "Sedanja zgodba temelji na izjavah nekdanje žene Vukičevića. Sam nimam niti ene elektronske pošte z objavljeno vsebino. Sicer pa je ta pošta zelo kontroverzna, vsebina je zmanipulirana in upam, da se bo to dalo z lahkoto dokazati. Sam sicer ne morem natančno trditi, kaj sem rekel ali napisal pred 11 leti. To je že statistično nemogoče, saj na teden odgovorim na sto 'mailov' in nimam pojma, kaj sem pisal pred leti."