Omerzu je nase opozoril s celovečernim prvencem Mlada noč, režiserjevim diplomskim filmom na znameniti praški FAMU. Ob prejemu nagrade se je Omerzu zahvalil FAMU, ki mu je omogočila, da je diplomiral s celovečernim filmom, in kjer je spoznal tudi svoje stalne sodelavce in dobre prijatelje - snemalca Lukaša Miloto, montažerko Jano Vlčkovo in producenta Jiriju Konečnyja.

Omerzujev diplomski film na znameniti praški FAMU je nastal v slovensko-češki koprodukciji. Film Mlada noč je mednarodno pot začel v sekciji Forum na lanskem Berlinalu, sledile so projekcije na več mednarodnih filmskih festivalih. Zanj je prejel tudi nekaj nagrad, med njimi nagrado za režijo na Festivalu mladega evropskega filma - Voices v ruskem mestu Vologda.

Mlada noč govori o dveh 12-letnih fantih, ki se dan po novem letu po naključju znajdeta na zabavi v svetu odraslih, kjer doživita svoje prvo srečanje z ljubeznijo in seksualnostjo. Omerzu bo film Mlada noč kmalu predstavil tudi na najpomembnejšem skandinavskem filmskem festivalu Göteborg IFF v sekciji Teden kritike.

V minulih dneh pa je na tujem slavila tudi srbsko-slovensko-nemško-francosko-hrvaška koprodukcija Krogi v režiji Srdana Golubovića. Na 29. filmskem festivalu Sundance je film namreč prejel posebno nagrado žirije v mednarodnem tekmovalnem programu. Gre za drugo najpomembnejšo nagrado v programu, kjer so prikazali 12 celovečernih filmov z vsega sveta, žirija pa je kot najboljšega izbrala južnokorejski film Jiseul, poroča spletni portal MMC.

Koscenarista filma sta Golubović in Melina Koljević, direktor fotografije Aleksandar Ilić, glasbo podpisuje tandem Silence, producenti filma pa so Jelena Mitrović, Danijel Hočevar, Alexander Ris, Emilie Georges in Boris T. Matić. Glavne vloge v filmu so odigrali Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Aleksandar Berček, Hristina Popović in Boris Isaković.