Osrednjo pozornost ljubiteljev smučarskega teka je pritegnila olimpijska in svetovna prvakinja Marit Bjoergen, ki se je zmagovito vrnila v karavano svetovnega pokala po enomesečni odsotnosti zaradi zdravstvenih težav. Hkrati pa se je norveški tabor veselil dvojnega zmagoslavja, saj je drugo mesto zasedla Therese Johaug, ki je za rojakinjo zaostala 2,7 sekunde. Poljakinja Justyna Kowalczyk, zmagovalka novoletne turneje svetovnega pokala Tour de Ski in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, je za Bjoergnovo zaostala 18 sekund in osvojila tretje mesto.

V skupnem seštevku svetovnega pokala smučarskih tekačic vodi Kowalczykova s 1372 točkami, druga je Johaugova (947 točk), tretja pa Američanka Kikkan Randall (774). Najboljša Slovenka je Katja Višnar na 47. mestu (84.).

Slovenke so tekmovanje za svetovni pokal v La Clusazu izpustile ter se odpravile na priprave pred vrnitvijo na tekme svetovnega pokala v ruskem Sočiju.

Pri moških bolj napeto

Medtem ko sta v ženski konkurenci o zmagi odločali le dve tekačici, je bilo pri moških veliko bolj napeto in izenačeno. Drugouvrščeni Rus Aleksander Besmertnik je za najhitrejšim zaostal le desetinko sekunde, Švicar Dario Cologna pa je bron osvojil z zaostankom štirih desetink sekunde.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še naprej vodi Rus Aleksander Legkov (867), ki je v Franciji osvojil peto mesto, nekaj malega je pridobil Dario Cologna (826), tretji pa je Norvežan Petter Northug (759), ki v La Cluzasu ni nastopil.