Drugi je bil Hrvat Ivica Kostelić (+1,15), tretje mesto pa je zasedel Švicar Carlo Janka (+1,49).

Najhitrejši v smuku na skrajšani sloviti progi Lauberhorn je bil Italijan Christof Innerhofer, ki v slalomu ni izkoristil priložnosti za zmago ter je zasedel končno peto mesto (+1,72).

Zelo dobro se je odrezal edini slovenski predstavnik Kosi, ki si je s 25. mestom na smuku, za takrat vodilnim Južnim Tirolcem je zaostal 2,23 sekunde, priboril lepo priložnost za prve točke v svetovnem pokalu.

Slalomski del superkombinacijske tekme je izpeljal z odliko. Na svojem devetem startu na tekmah najvišje ravni je ob prihodu v cilj prevzel vodstvo ter prehitel pet smučarjev, do takrat vodilnega Francoza Sebastiena Pichota pa ugnal za dve desetinki sekunde.

Kosi je na prvem mestu ostal tudi po tem, ko se je po progi spustil Švicar Silvan Zurbriggen, mladega slovenskega tekmovalca pa je prehitel šele avstrijski as Benjamin Raich. Kosi je do konca tekme izgubil še nekaj mest ter z uvrstitvijo v prvo petnajsterico poskrbel za drugi izid sezone slovenske moške ekipe v alpskem smučanju. Kosi si je 14. mesto, za zmagovalcem preizkušnje je zaostal 2,58 sekunde, razdelil z norveškim asom Akslom Lundom Svindalom.

Kosi je na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2011 v Crans Montani osvojil četrto mesto v slalomu, potencial pa je kazal tudi v smuku, kar je danes tudi dokazal. "Želje so bile seveda velike, vedel sem, da sem sposoben to doseči, moral pa sem prinesti to na tekmo. Vesel sem, da mi je uspelo, nisem pa si mislil, da bom izenačen s tako vrhunskim smučarjem, kot je Aksel Lund Svindal in to mi je še v posebno čast. Ponosen sem, da mi je uspelo to doseči prav v Wengnu, kjer sta zelo zahtevna in legendarna tako smuk kot slalom," je po tekmi povedal Kosi.

V slovenskem taboru so bili po letih zanemarjanja kombinacije z razpletom tekme več kot zadovoljni. "Vedno sem bil mnenja, da je bila napaka, da smo v prejšnjih dveh sezonah povsem zanemarili to disciplino, ki je enakovredna ostalim. Gre za olimpijsko disciplino in disciplino na svetovnih prvenstvih, kolajne v njej pa enako štejejo. Letos smo se načrtno spet lotili kombinacije, s tem rezultatom pa smo dobili še eno kvoto in imamo možnost dveh tekmovalcev. Pričakovali smo, da bo Klemen med 30, da bo pa tako visoko, pa ne. Gre za zelo lep uspeh zanj, za ekipo v hitrih disciplinah in za ekipo evropskega pokala, s katero smo si na treningih delili tega tekmovalca. Vesel sem, da imamo vsaj dva tekmovalca - Boštjan Kline se je letos usmerjal bistveno več v trening slaloma -, ki sta sposobna tekmovati v smuku in slalomu. Tudi na podlagi Kosijevega uspeha se bomo s to disciplino ukvarjali še bolj resno in ne pavšalno kot v preteklosti," je dejal glavni trener slovenske moške ekipe za hitre discipline Tadej Platovšek.

Pinturault, Kosijev vrstnik, je vpisal tretjo zmago v svetovnem pokalu in prvo superkombinacijsko. Za seboj pa je pustil takšne specialiste, kot je Kostelić, ki je v zadnjih dveh sezonah dominiral v tej disciplini ter lani in predlani osvojil kombinacijo in slalom v Wengnu. Kostelić, ki je bil na smuku z 21. časom eno mesto višje od Pinturaulta, je sicer osvojil že osme stopničke v tej disciplini, kar je svojevrsten rekord. Ostal pa je brez zmage na prizorišču, na katerem je doslej vpisal šest od skupno 24 zmag v svetovnem pokalu.

Tudi po današnji tekmi ostaja v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala Avstrijec Marcel Hirscher (855), ki je superkombinacijo izpustil. Njegov prvi zasledovalec Norvežan Svindal (747) zaostaja 108 točk, tretjeuvrščeni na razpredelnici Američan Ted Ligety (676) je po odstopu v slalomu na prvi tekmi v Wengnu ostal praznih rok.

V Wengnu bo v soboto na sporedu še klasični smuk, na katerem bodo slovenske barve branili Andrej Jerman, Andrej Šporn, Rok Perko in Boštjan Kline. Tekmovanje se bo končalo z nedeljskim slalomom, na startu slednjega bo tudi Mitja Valenčič.