Nizozemski režiser George Sluizer je do 31. oktobra 1993, ko je Phoenixu kot enemu izmed treh glavnih igralcev pred nočnim klubom v Hollywoodu zaradi drog odpovedalo srce, dokončal štiri petine filma. Film je ostal nedokončan, pred dvema letoma pa se mu je 80-letni Sluizer ponovno posvetil ter ga sklenil lani.

"Dark Blood" pripoveduje zgodbo o mladem vdovcu, ki živi v puščavi, kjer izvajajo jedrske poskuse. Nekega dne v bližini obtičita zakonca, upodobila sta ju Jonathan Pryce in Judy Davis, ki se mudita na "drugih" medenih tednih. Ker se vdovec zagleda v ženo, par pridrži kot talca.

Direktor filmskega festivala Jaie Laplane je izrazil ponos, da se je Sluizer odločil, da za ameriško premiero filma izbere prav Miami, kjer bo filmski festival potekal med 1. in 10. marcem.

Vendar pa film nima podpore Phoenixove družine, ki je podala izjavo, da se, navkljub drugačnim informacijam, režiser z njimi ni posvetoval.

Phoenix je umrl pri 23. letih. Veljal je za enega najbolj obetavnih igralcev svoje generacije. Njegovo smrt so tedaj primerjali s še eno filmsko legendo, Jamesom Deanom, ki je leta 1955 preminil v avtomobilski nesreči, star komaj 24 let.