Udeležence je sprejel vodja poslovalnice Peter Popovič, ki je takoj poudaril, da se morajo zaposleni v bankah zdaj zavedati pomena strank in se jim morajo ne le približevati, ampak predvsem prilagajati.

»Trenutno je pravzaprav povsod težko priti do zaposlitve in tudi bančni sektor ni izjema. Kljub temu bi vam svetoval, da pridobivate nova znanja in počnete stvari, zaradi katerih bo vaš življenjepis resnično izstopal. Prijavite se na razpis za delo v podjetju, kjer želite delati, tudi če ne gre za idealno zaposlitev. Če boste vztrajni in se dokazali, boste sčasoma zagotovo prišli do želene pozicije,« je mladim, ki jih skrbi, kje bodo našli zaposlitev, svetoval Popovič. Dodal je, da je formalna izobrazba za delo v banki ali v drugih podjetjih dobra osnova, zelo pomembna pa so tudi specifična znanja in delovne izkušnje, ki jih pridobijo z delom.

Namen projekta Zaposlitveni torek je zagotoviti mladim, da se prek neformalnega srečanja seznanijo z delovanjem podjetja, spoznajo ključne kadre in dobijo vpogled v podjetje. Udeleženci so se strinjali, da so tovrstni obiski podjetij zelo dobra priložnost, da se pobližje spoznajo z delom v podjetju in se tako lažje odločajo o nadaljnjih kariernih poteh, so po še enem Zaposlitvenem torku sporočili iz Zavoda Nefiks.