Katja, zelo ste se razveselili naslova državne prvakinje. Očitno vam veliko pomeni.

Prav s tem namenom sem prišla v Slovenijo, da tu tečem in osvojim še eno zvezdico. Sicer ne vem, koliko jih je, verjetno pa so vse v isti disciplini.

V Liberecu se znova taktično ni izšlo. Trener Marko Gracer je dejal, da ste se po trku z Norvežanko Fallovo prekmalu vdali, češ da bi se Ola (srčni izvoljenec Hattestad, nekdanji svetovni prvak, op. p.) boril do ciljne črte.

No, ne vem, kaj je trener Gracer s tem mislil. Ni se dalo ničesar rešiti. Norvežanka me je ustavila z nešportno potezo. Kako bi Ola v takem primeru reagiral, ne vem. Vem pa, da je v polfinalu tudi on na istem mestu izgubil veliki finale.

Reprezentanca ne bo nastopila na tekmi svetovnega pokala v Franciji, vi se vračate na Norveško.

Dobila sem dovoljenje norveške smučarske zveze, da lahko nastopim na njihovem državnem prvenstvu. To je čast, saj običajno tujci ne nastopajo. Zelo se veselim tega. To bo zelo močna tekma, z močno konkurenco. Upam, da jo bom znala izkoristiti kot dober trening, posebno pri detajlih, kjer sem šibka. Tekma, kot je bila tudi ta, je najboljši način.

Do svetovnega prvenstva sta še drsalni sprint na prizorišču olimpijskih iger v Sočiju in klasični sprint v Davosu.

Za Soči in Davos upam, da se vsaj niz vsemogočih zame neugodnih razpletov ne bo nadaljeval. Da sem bonus smole pokurila. Verjamem, da se bo enkrat vse izšlo, kot je treba. Za svetovno prvenstvo se še posebej pripravljam z vadbo na klancih, na diagonalni korak. Vem, da sem sposobna biti v vrhu. Ne samo v kvalifikacijah.

Vaše šesto mesto iz Kuusama je najboljša bera te sezone. Pričakovali ste več, tudi ekipa. Je to že breme?

V minulih sezonah je bilo tako. Vendar sem ugotovila, da s takim razmišljanjem samo kurim energijo. Po razočaranju si dam le dve uri časa, potem tako tekmo pustim za sabo. Poskušam vedno gledati le naprej in ne nazaj. mm