»Zavedam se, da je Peter Kukovica dva štiriletna mandata odlično vodil atletsko zvezo. Čaka nas težka pot. Želim si dobrega sodelovanja in dobro komunikacijo,« so bile prve besede Gregorja Benčine (bil je edini kandidat za predsedniško funkcijo), ki je v predstavitvenem govoru izpostavil, da bo dal glavni poudarek trem področjem, in sicer športnemu vidiku (vrhunska atletika, rekreacija ter delo z otroki in mladino), poslovnemu (popularizacija, trženje ter vpetost v mednarodno okolje) in podpornemu (infrastruktura, mitingi in tekmovanja ter pravilniki).

Nov enajstčlanski upravni odbor (kandidiralo je 17 članov) bo v naslednjem štiriletnem obdobju naslednji: Janez Aljančič (prejel je 25 glasov od 31 možnih), Gabrijel Ambrožič (24), Aleš Cantarutti (24), Iztok Ciglarič (21), Boris Dular (27), Marjan Hudej (29), Dušan Olaj (22), Dušan Prezelj (20), Stane Rozman (25), Tomo Šarf (25) in Marjan Štimec (15). Tanja Malovrh bo še naprej predsednica disciplinske komisije AZS, Primož Heinz pa je prav tako predsednik nadzornega odbora AZS.

Albert Šoba je kot predstavnik najmočnejšega slovenskega kluba Massa pod točko razno poudaril, da bi veljalo v prihodnosti razmisliti o sistemu glasovanja na volilni skupščini, saj imajo po veljavnem statutu vsi klubu po en glas. Šoba meni, da bi morali biti glasovi ovrednoteni glede na število članov. Odlični ljubljanski trener je še poudaril, da po njegovem mnenju ni prav, da imajo gorski tekači svojega predstavnika v organih upravljanja, medtem ko ga tekači na stezi ali metalci nimajo.