Hugh Jackman je dobil zlati globus nagrado za najboljšo moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji, Anne Hathaway pa je dobitke za Nesrečnike zaokrožila z zlatim globusom za stransko žensko filmsko vlogo.

Poraženec Lincoln le z globusom za glavno moško vlogo

Zlati globus za glavno žensko vlogo v glasbenem filmu ali komediji je prejela Jennifer Lawrence ("Silver Linings Playbook"), za glavno žensko vlogo v dramskem filmu pa Jessica Chastain (00:30 - Tajna operacija). Zlati globus za za stransko moško filmsko vlogo je dobil Christopher Waltz (Django brez okovov).

Največji poraženec podelitve v hotelu Beverly Hilton je zagotovo zgodovinski film o predsedniku ZDA v času državljanske vojne Lincoln, ki je od sedmih nominacij, na koncu dobil le zlatega globusa za glavno moško vlogo v dramskem filmu. Dobitnik Daniel Day Lewis se je posebej zahvalil za sodelovanje režiserju Stevenu Spielbergu, ki bo tako moral naslednjo priložnost iskati na podelitvi oskarjev 24. februarja.

K boljšemu rezultatu filmu Lincoln ni pripomogel niti nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton, ki je film presenetljivo najavil. Amy Poehler se je ob tem pošalila z besedami: "Kako razburljivo. Tole je bil mož Hillary Clinton". Poehlerjeva je med drugim znana po svoji komični upodobitvi Clintonove v oddaji Sobotna noč v živo.

Avstrijski film Ljubezen je slavil v kategoriji tujih filmov, njegovo zmago pa je naznanil slavni Američan avstrijskega rodu in nekdanji guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger. Med nagrajenkami je bila tudi Jodie Foster, ki je prejela nagrado za življenjsko delo Cecil B. DeMille. Pevka Adele pa je prejela zlati globus za naslovno pesem zadnjega filma o Jamesu Bondu Skyfall.

Televizija: Slavila Sarah Palin in Homeland

V televizijskem delu podelitve je vlogo favorita uresničil film o nekdanji republikanski podpredsedniški kandidatki Sarah Palin ("Game Change"), ki je dobil zlati globus za najboljšo mini serijo ali televizijski film. Slavila je tudi glavna igralka Julianne Moore in stranski igralec Ed Harris, ki je v filmu upodobil senatorja Johna McCaina.

Dobro se je odrezala še serija televizije Showtime o vojni proti terorizmu "Homeland", ki je bila razglašena za najboljšo televizijsko dramo. Zlata globusa sta prejela tudi glavna igralca Damian Lewis in Claire Danes. Avstrijski film Ljubezen je slavil v kategoriji tujih filmov.

Kevin Costner je pobral nagrado za glavno vlogo v mini seriji ali televizijskem filmu ("Hatfields & McCoys").

Za najboljšo televizijsko serijo, komedijo ali muzikal je bila razglašena serija televizije HBO Dekleta. Svojo prvo nominacijo je v tej kategoriji za glavno žensko vlogo izkoristila Lena Dunham, zlati globus za glavno moško vlogo pa je dobil Don Cheadle ("House of Lies").