Kulturni program se bo pred samim začetkom Protestivala z geslom »Ne čakam pomlad, pomlad je že tu!« začel že ob 14. uri pred Moderno galerijo, kjer se bo odvila gledališka delavnica Kulturno umetniškega društva LjUD (delavnica Zombilizacije). Tam se bodo lahko protestniki na hitro prebarvali in »postali del celote slovenskega zombijskega podzemlja«. Potekalo bo tudi tekmovanje za Miss Zombi, pa še Vseslovenske Zolimbijske Igre, otroci pa bodo lahko ustvarili edinstvene zombilampinjone.

Ob 16.30 uri bodo v sklopu Protestivala potekale delavnice mask za vse protestnike, v paviljonu bo Ana Duša brala pravljice, izdelovali pa bodo tudi transparente. Za glasbo bodo poskrbeli Brecl Banda in Kombinatke.

Uro kasneje, torej ob 17.30 uri, organizatorji napovedujejo Zombi procesijo, ki se bo 15 minut kasneje ustavila na Prešernovem trgu. Tam bosta Brina Vogelnik in Janez Dovč nagovorila vse zbrale, okoli 18. ure pa se bo procesija odpravila na Trg republike.

Sodelujoči bodo krizo v državi in zlasti kulturi najprej »počastili« z minuto tišine, sledili bodo govori številnih kulturnikov, med njimi tudi Jožeta Pirjevca, Borisa A. Novaka, Vinka Möderndorferja, pa tudi glasbenikov Zmelkow, Niet, Terrafolk, Jureta Ivanušiča in mnogih drugih. Organizatorji bodo še naprej pripravljali kulturno-združevalne dogodke, ki bodo trajali vse do odstopa obstoječih letih, so zapisali na facebook profilu. Namenjeni so kulturnemu izrazu ljudstva, pa tudi druženju, razpravam, kakor podiranju ideoloških zidov in iskanju temeljev prenovljene, ozaveščene in kulturne družbe. Protestival je po njihovem klic po družbeni prenovi, vrnitvi k človeku in odvračanju od manipulacij kapitala.