Nova Gorica, Šempeter pri Gorici.Kot je povedal župan občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk, je občina zadnji dan lanskega leta prejela dopis z ministrstva za finance za izdajo soglasja lokalne skupnosti v zvezi z igralnim salonom, ki ga v bodočem igralniško-zabaviščnem centru Sailaway načrtuje ljubljanska družba Priori.

»Svetniki so prvič dali soglasje, drugič pa bili proti. Tudi sam sem za podelitev koncesije, saj nam projekt prinaša koristi v obliki delovnih mest kot tudi turističnega razvoja,« pravi Milan Turk. Sergej Racman, direktor družbe Priori, ki je 100-odstotni lastnik Alee Iacte, je takoj po presenetljivi odločitvi svetnikov septembra lani napovedal, da bo vztrajal pri pridobivanju soglasja s spremenjenim načrtom.

Včeraj se je s pismom županu Turku oglasil tudi predsednik uprave novogoriškega Hita Drago Podobnik in župana pozval k ponovnemu razmisleku o razvojni viziji Goriške. V pismu je Podobnik med drugim zapisal, da načrti ljubljanske družbe grobo posegajo v razvojne načrte Hita, ki je eno redkih preživelih in solidnih podjetij na Goriškem in daje kruh več kot 1550 ljudem. Občina Šempeter - Vrtojba pa je tudi ena izmed lastnic družbe Hit. »Upravičeno pričakujemo, da bodo v Šempetru prisluhnili interesom družbe – paradnemu konju slovenskega igralništva. Načrte za gradnjo zabaviščnega centra, neprimerljivo večjega in celovitejšega od ljubljanskega, še naprej razvijamo in imamo izdelano predštudijo,« med drugim pravi Podobnik in dodaja: »Več kot prepričani smo, da bi dodelitev nove koncesije za igralni salon v Vrtojbi povzročila takojšnje zaprtje druge največje slovenske igralnice – igralniško-zabaviščnega centra Park v Novi Gorici. To pa med drugim pomeni več kot 350 za vedno izgubljenih delovnih mest«.