76-letni nekdanji premier je v televizijski oddaji "Otto e Mezzo" v torek zvečer napovedal, da se bo zoper odločitev milanskega sodišča pritožil, in izrazil upanje, da bosta z Lariovo dosegla sprejemljivejši dogovor, saj da sta v prijateljskih odnosih.

"Obsojen sem bil na plačevanje 200.000 evrov na dan - to že veliko pove, kdo so milanski sodniki. Odločitev so sprejele tri feministične in komunistične sodnice. Je plačevanje tako visoke preživnine sploh sprejemljivo?"

Pravi tudi, da gre za sodnice, ki ga zasledujejo že od njegovega vstopa v politiko leta 1994.

Italijanski mediji so že pred novim letom poročali, da bo Berlusconi svoji nekdanji ženi plačeval tri milijone evrov na mesec, kar je približno 100.000 evrov na dan, sam pa pravi, da gre za vsaj dvakrat toliko denarja.

56-letna Lariova se bo morala odreči razkošni vili v kraju Macherio blizu Milana, v kateri je zadnjih 20 let živela z Berlusconijem in njunimi tremi otroki. Vila Belvedere Visconti di Modrone, ki jo je zahtevala Lariova, je neoklasicistična zgradba v vrednosti 78 milijonov evrov, ob njej pa leži 120.000 kvadratnih metrov velik park.

Zahtevo za ločitev je leta 2009 vložila Lariova, kot razlog pa je navedla moževo udeležbo na zloglasni rojstnodnevni zabavi takrat 18-letne študentke in odločitve njegove stranke, da kot kandidatke na volitvah v evropski parlament predlaga plesalke in manekenke.