Če bom imel srečo, jih bo nekaj v tem početju našlo toliko pozitivne energije in toliko zadovoljstva, da ne bodo potrebovali več zunanje spodbude. Na tek, kolo in v bazen bodo hodili sami, in bodo srečni. Lažje bodo živeli sami s sabo, lažje bo njihovim bližnjim, saj bodo domov prihajali pomirjeni, zadovoljni, pa čeprav tudi utrujeni. Triatlon ni absolutna rešitev za vse težave, gibanje je ta rešitev, ki jo iščemo.

Moja novoletna zaobljuba je kar realna in izvedljiva, saj smo zadevo speljali v te tirnice že lani. Ljudje so se že odločili, da bodo šli, jaz jih moram do tja samo še pripeljati, da bodo pripravljeni na zadani izziv. To delamo mi trenerji, vodimo ljudi, upravljamo njihov prosti čas. V njihovo življenje prinašamo srečo, zadovoljstvo in s tem tudi višjo kakovost. Ljudem dajemo sebe, svoje znanje, svoj čas, svojo energijo. Nekateri to cenijo, nekateri tega ne opazijo. Lahko bi rekel, da imam najboljšo službo na svetu, ker delam to, kar znam, ker delam to, kar si želim delati, in ker je v tem še nekaj dodatnega, pozitivnega, v mojem delu je zadovoljstvo. Zadovoljen sem, če so vadeči zadovoljni, vadeči so zadovoljni, če sem zadovoljen jaz. In tako se vrtimo iz dneva v dan. Zadovoljstvo gradimo na majhnih osebnih zmagah.

Za nekoga je uspeh, da prihaja redno na vadbo, za drugega to, da preteče deset kilometrov hitreje kot lani. Zadeva je zelo relativna. Na današnjem treningu je do mene prišla gospa in me vprašala, ali je dovolj to, da je na stadionu pretekla štiri kroge (kar znaša slaba dva kilometra). Preostali v skupini so jih naredili med deset in petnajst. Gospa je dosegla pomembno osebno zmago, danes je bila aktivna, pretekla je štiri kroge! Jaz sem bil s tem zadovoljen, ona tudi. Med pogovorom sva skupaj našla razloge za to, da je lahko ponosna, mirno bo spala, jutri jo v službi čaka naporen dan. Kdo ve, kdaj bo spet priložnost za naslednje štiri kroge. Majhne osebne zmage so za vse nas pomembne, sploh, če jih dosegamo iz dneva v dan. Meni jih uspeva dosegati skozi moje delo, skozi moje »zaobljube«. Kaj pa vam?