"Res je. Jap, prihajam ..." je v prvem sporočilu na izredno priljubljenem spletnem omrežju zapisal ameriški igralec, zvezda filmskih uspešnic, kot so Thelma in Louise, Kalifornija, 12 opic, Jesenska pripoved, Klub golih pesti, Pljuni in jo stisni, Vohunske igre, Oceanovih 11, 12 in 13 ter številne druge.

Pittovo sporočilo je nemudoma postalo pravi hit, igralec pa je v prvih šestih urah dobil že več kot 100.000 sledilcev. Ti so mu med drugim predlagali, naj pripelje s seboj tudi partnerko Angelino Jolie

Kot sicer piše francoska tiskovna agencija AFP, ni povsem jasno, ali je Pitt s tem dejansko potrdil, da fizično prihaja v najštevilčnejšo državo na svetu. Več spletnih strani, specializiranih za filme, namreč medtem poroča, da so igralcu prepovedali vstop na Kitajsko, ker je odigral glavno vlogo v filmu Sedem let v Tibetu.

Leta 1997 je državni časnik China Daily zapisal, da ne bodo nikoli odpustili Hollywoodu zaradi vrste filmov o kitajski avtonomni pokrajini Tibet. Ob tem so posebej izpostavili omenjenih Pittovih Sedem let v Tibetu, film Rdeči kot z Richardom Gereom in film Kundun režiserja Martina Scorseseja. Omenjeni film so, tako je takrat ocenil China Daily, "povsem popačili zgodovinska dejstva in dogodke".

Kitajska že dolga leta vodi kampanjo proti tibetanskemu duhovnemu vodji dalajlami, sicer Nobelovemu nagrajencu za mir. Kot mu namreč očitajo, si prizadeva za neodvisnost Tibeta, na kar pa v Pekingu ne pristajajo.