Zgoščenko uvaja skladba z naslovom Pesem upora, ki je v preteklih tednih postala tudi nekakšna neformalna himna protestnega gibanja v Sloveniji; glasbo zanjo je napisal skladatelj Drago Ivanuša, besedilo pa je prispevala kantavtorica Ksenija Jus, sicer prav tako članica Kombinata. Kot je povedala na petkovi predstavitvi zgoščenke, sleherna beseda v tej pesmi nosi to, »kar vsi občutimo, da ni prav – da se kratijo pravice mladim, starejšim in tistim, ki delajo«. Po njenih besedah v omenjeni skladbi odmeva »klasičen glas upora po vsem svetu«. Ipavčeva je ob tem dodala, da so pesmi posnele kot poziv k obrambi pravic, ki so se marsikomu zdele samoumevne, a se je izkazalo, da niso. Ob tem pa gre v skladbah tudi za pričevanja o uporu ljudi v različnih družbeno-časovnih okoljih.

Album, na katerem so med drugim tudi nekatere ponarodele pesmi, kot so Hej brigade, Katjuša, Bella Ciao, Če zapojemo veselo, Jutri gremo v napad in Nabrusimo kose, času primerne Bandiera Rossa, No pasaran, Power to the People in El Pueblo unido, končuje pa ga Internacionala, so »kombinatke«, ki jih že od začetka vodi zborovodkinja Mateja Mavri, posnele v začetku decembra na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Pri tem jih je spremljala instrumentalna zasedba, v kateri so bili harmonikar Miran Pečenik, mandolinist Branko Smerdelj, kitarist Robert Slanič in basist Boštjan Benčič. Ob njih sta zaigrali še kombinatki Katja Jeraj, ki je poprijela za akustično kitaro, in violinistka Tjaša Jakop. Pri projektu je sodeloval tudi bobnar Blaž Grm.

Zgoščenko je že mogoče kupiti pri zboru oziroma prek njihove spletne strani, pevke pa jo bodo predstavile tudi na posebnem koncertu, ki bo 8. februarja v Unionski dvorani.