»Mancini je znorel po Balotellijevem ostrem startu. Prijel ga je za trenerko in ga skušal vreči na tla. Videlo se je, da je Mario močan in da ne bo padel kar tako. Pretep so ustavili člani ekipe, ki so ju ločili,« je dejal eden očividcev. Angleški mediji že dalj časa poročajo, da bo Balotelli v zimskem prestopnem roku zapustil City in se vrnil v enega klubov serie A. V tej sezoni je Balotelli za City odigral 15 tekem in dosegel tri gole.

Najbolj naj bi se za usluge visokoraslega temnopoltega napadalca zanimali pri AC Milanu, ki je imel včeraj prav tako neprijetno izkušnjo. Na pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem sezone je italijanski velikan gostoval pri nižjeligašu Pro Patrii, izkušnjo pa si bodo z grenkobo zapomnili predvsem Sulley Muntari, M'Baye Niang in Kevin-Prince Boateng, ki so bili tarče rasističnega zmerjanja. Boatengu je prekipelo v 27. minuti obračuna, ko je prekinil eno izmed akcij svojega moštva, žogo nabil proti navijačem, ki so oponašali opičje glasove, nato pa slekel dres in skupaj s soigralci ob aplavzu večine stadiona odkorakal z igrišča. Dvoboj je bil nato odpovedan, Boatengova poteza pa je na spletu in v medijih naletela na veliko odobravanje.

»Razočaran in žalosten sem, da se kaj takega lahko dogodi. Tem neciviliziranim dogodkom je treba narediti konec. Opravičujemo se vsem preostalim navijačem, ki si zaradi nekaj posameznikov niso mogli ogledati obračuna. Upam, da smo s to potezo poslali jasen in močan signal,« je dejal trener Milana Massimiliano Allegri. sta, šr