Katere so specifičnosti poolimpijske sezone na tekmovalnem, finančnem in drugih področjih?

Kar se tiče denarnega poslovanja, so nam v prejšnji sezoni potekle ali pa nam še bodo številne pogodbe s pokrovitelji. Imam občutek, da nam bo uspelo ohraniti vse dosedanje pokrovitelje in pripeljati še kakšnega novega, kar pomeni, da bi bili denarno na ravni zadnjih dveh let. Na tekmovalnem področju fantje in dekleta iščejo spremembe in izboljšave pri opremi, testirajo materiale in novosti... Prav poolimpijska sezona je najprimernejša za testiranje in/ali zamenjavo opreme, kajti če zadeva ne gre na bolje, je še dovolj časa za vrnitev na staro.

Boste pri treningih in pripravah za novo sezono uvedli kakšne novosti?

Bistvenih novosti v načinu in sistemu dela ne bo, saj je sedanji uspešen. Za prihajajoče štiriletno obdobje bomo le skušali vključiti več skupnega dela in treningov kot v zadnjih štirih letih. Čeprav smo bili doslej uspešni in čeprav daje osnovni sistem dela, ko se tekmovalec pripravlja s svojim trenerjem v klubu, dobre rezultate, ga bomo s skupnim delom še nadgradili. To je sistem, ki ga želimo v tej sezoni preizkusiti, vključno z nekaterimi novimi prizorišči za trening, da bi potem imeli v zadnjih treh letih pred OI 2016 sisteme na teh področjih najbolje izbrane in urejene.

Skupne zimske priprave na novo sezono se bodo začele že 7. januarja.

Doslej so se tekmovalci pripravljali po klubih, zdaj pa prihaja obdobje, v katerem bomo skušali opraviti tudi več skupnega programa. Že naslednji teden se bo večji del članskih ekip v vseh disciplinah zbral na Pokljuki, kjer bo ostal do 12. januarja. Nekateri bodo sicer manjkali zaradi zaradi študijskih obveznosti ali zgodnjega odhoda v Združene arabske emirate, kamor prva skupina potuje že 14. januarja.

Glavna novost v pripravljalnem obdobju je zamenjava dosedanje tradicionalne baze v Avstraliji z Združenimi arabskimi emirati.

Gre za novo središče Al Ain, ki ga bo večina evropskih reprezentanc izkoristila za priprave. Stroškovno je zadeva precej ugodnejša kot Avstralija, časovna razlika v primerjavi s Slovenijo je le tri ure, potovanje je precej krajše... Slovaška reprezentanca je bila tam konec novembra in na začetku decembra. Na progi je opravila nekatere popravke, tako da so na primer zdaj protitokovi malce večji in podobno. Proga je zdaj boljša in primernejša za trening, kot je bila marca, ko sva si jo ogledala z Bojanom Žmavcem.

Zanimivo je, da so Slovaki zakupili vse termine za treninge v Al Ainu.

Slovaška zveza je zakupila 450 ur treninga na progi – štiri ure dopoldan in dve popoldan dnevno za celotno obdobje od začetka januarja do sredine aprila. Tudi Slovenci, tako kot druge reprezentance, najemamo ure treningov od Slovakov. Z menedžerjem slovaške reprezentance sva skupaj naredila celoten program treningov, kar pomeni, da smo tudi Slovenci imeli precej vpliva na urnik. Celotna članska slalomska ekipa in velik del zasedbe U-23 bo od 14. januarja do 3. marca na treningu v ZAE.