Slovenski pokal ste osvojili brez izgubljenega niza na zaključnem turnirju. Kljub temu v finalu ni bilo tako lahko, kot kaže rezultat.

Vsi smo vedeli, da nas čaka napeta tekma. Kanalci so igrali borbeno in nepopustljivo do konca, zato jim moramo čestitati. Pokazati smo morali najboljšo igro, da smo prišli do zmage. Odločale so malenkosti. Imeli smo bolj udaren začetni udarec, ki nas je reševal v končnicah nizov. V vseh preostalih elementih smo bili s Salonitom precej enakovredni.

Vam je težko zbrati motivacijo za tekme proti drugim slovenskim klubom, ki imajo na papirju slabše zasedbe kot ACH Volley?

Nobenega ne podcenjujemo, saj vemo, da vsi v Sloveniji proti nam igrajo maksimalno motivirano in včasih celo nad svojimi zmožnostmi. Ravno zato moramo vzeti vsako tekmo popolnoma skoncentrirano in na igrišču dokazati, da smo zares najboljši v Sloveniji.

Zaključni turnir pokala je prišel ravno v času premora v ligi prvakov. Na katero tekmovanje so bili usmerjeni vaši treningi?

Zagotovo našo formo načrtujemo za tekme s Cuneom v ligi prvakov. Trenutno smo v naši igri malce padli, saj se vidi, da več časa preživimo v fitnesu in manj z žogo. Po novem letu imamo malce odmora, nato pa bomo svoje misli še bolj usmerili v prihajajoče tekme v ligi prvakov.

Koliko prostih dni pa imate zdaj med prazniki?

Trener je obljubil, da smo prosti od sobotnega finala do 2. januarja. Upam, da se bo to uresničilo (smeh).

Ste že kaj analizirali igro Cunea?

Konkretno še ne. Spremljamo sicer njihove igre v italijanskem prvenstvu, kjer vemo, da jim letos ne gre najbolje. Kljub temu to nič ne pomeni, saj ima Cuneo zelo izkušeno ekipo, zato bo v ligi prvakov zagotovo na najvišji ravni. Nikakor nam ne bo lahko.

Na mestu podajalca vam bo nasproti stal Nikola Grbić.

Verjetno gre za najboljšega podajalca vseh časov. Je vzor mnogim, zato komaj čakam, da ga vidim na drugi strani mreže.

Kako ste zadovoljni z vašo letošnjo vlogo pri ACH Volleyju?

Zelo! Moram se zahvaliti trenerju, da ima zaupanje vame, čeprav sem za podajalca še precej mlad. Za zdaj gre vse po načrtih in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Lažje igram, ker mi v klubu zaupajo. Trenerski štab se z menoj veliko ukvarja, v močno podporo pa mi je tudi Carlos Moreno, ki ima več izkušenj, zato mi v težkih trenutkih zna svetovati, kako podajati.

Kakšen vpliv na ekipo ima odhod Uroša Kovačevića?

Uroš je trenutno eden največjih talentov na svetu, zato ga bomo zagotovo pogrešali. Najbolj nam primanjkuje predvsem zdaj, ko še nismo uigrali nove postave. Njegova odsotnost se nam pozna tako na sprejemu kot v napadu, ampak če bomo zaupali preostalim soigralcem, se bodo tudi oni izkazali.

Zdi se, da se je ekipa že povsem ujela z novim trenerjem Luko Slabetom.

Na začetku smo bili malce skeptični, saj vemo, da ima Luka drugačen način dela kot drugi trenerji, toda v našem klubu se je maksimalno izkazal. Res je najbolj zagret in priden trener, od vseh, kar sem jih imel. Za zdaj ga lahko samo pohvalim. Na vsak trening pride maksimalno pripravljen, nikoli mu ni težko svetovati in nikoli ni brez volje. S svojo energijo drži ekipo pokonci. Igralci pridemo na kakšen trening malce utrujeni ali zaspani, toda Luka nas zna vedno dvigniti.

Slovenska reprezentanca pa novega selektorja trenutno še išče. Kako na nastalo situacijo gledate igralci? Imate kakšen vpliv?

Igralci za zdaj še nismo imeli nobenega posveta. Če se bo reprezentanco zaupalo slovenskemu strategu, potem je Luka Slabe dokazal, da si zasluži priložnost. Vsi obljubljajo, da se bodo odnosi v izbrani vrsti uredili, zato ne bi smelo biti nobenih težav na relaciji med klubom in reprezentanco.