Jezerškova se je malce ironično v teku skozi cilj celo poveselila z gledalci, ki so jo nagradili z aplavzom, potem ko je prehitela dve tekačici. S tem je že izgubila vsakršno upanje, da se lahko opazneje bori za skupno razvrstitev na Tour de Ski. Že po dveh od sedmih etap je debele tri minute za trideseterico. Sicer se lahko izgovarjajo na zelo specifične razmere. Poleg Justyne Kowalczyk, Nemke Hermannove in Švedinje Kallove so bile v ospredju le tekačice Finske in Norveške. Šele na 14. mestu je zmagovalka prologa Američanka Kikkan Randall. »Razmere so bile zahtevne, material je imel zelo veliko vlogo, vendar to ne odraža vsega. Barbara je izbrala povsem napačne smuči in se je hitro videlo, da ni imela nobenih možnosti. Vendar zdaj je, kar je. Ne ostane nam drugega, da mislimo le naprej proti sprintu na novoletni dan v Švici,« Gracer ni želel preveč razčlenjevati meglenega Oberhofa.

»Po takem dnevu sem seveda žalostna. Od teh šestdesetih mest me kar glava boli. Borila sem se, dobro sem se počutila, vendar nisem imela konkurenčnih smuči. To je zame, glede na nekatere šibke plati tehnike, še večja tegoba. Vse klance sem pretekla v škarjicah,«,« je v tekaškem žargonu opisala Alenka Čebašek. Njen sobotni tek in 26. mesto je bil eden najboljših v karieri. To je bila njena enajsta uvrstitev med deseterico, od tega druga na daljših razdaljah od sprinta.

»V cilju mi je bilo kar malo hudo, saj je le pet sekund zmanjkalo do desetega mesta. To je zame zelo malo. Začela sem zelo hitro. Zamujala sem na start in potem sem tisto hitenje kar prenesla v ritem in miselnost, da moram pohiteti. Nazadnje se je izkazalo za dobro, čeprav sem bila v zadnjih metrih že precej uboga. Če bi dobila še kakšno sekundo, dve, bi bilo še lepše videti. No, dobro, da se naslednje leto začenja s sprintom. Po novem letu bo boljše,« se je na poti v Švico nadejala najmlajša, potem ko je vzela mero tudi Saarinenovi, Zellerjevi, Smutnovi, Ševčenkovi. Torej tekačicam, ki so že sedmič na Touru. Tako kot Vesna Fabjan: »Počutje se spreminja iz dneva v dan, dan pred Tourom je bilo odlično, potem katastrofalno slabo, nazadnje nekaj vmes. Upam, da se bom za torek sestavila.«

Justyna Kowalczyk leti vse dni, ne glede na faktor. Včeraj je dosegla že enajsto zmago na Touru (do zdaj 48 etap), vseh zadnjih enajst tekmovalnih dni lani in letos pa je končala na odru. Peter Northug je v soboto začel z zmago, včeraj pa sta predenj stekla Rusa Maxim Vyležanin in Alex Lekov, blizu pa je tudi glavni tekmec Dario Cologna.