Tokrat so se člani Zavoda S, ki z idejnim vodjo Matevžem Slokarjem na čelu skrbijo, da vse poteka po načrtih, odločili, da bodo priložnost ponudili 14 mladim iz socialno ogroženega okolja. Na akademYo se sicer tudi tokrat lahko prijavijo mladi v starosti med 18 in 25 let, ki so prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje in so težje zaposljivi oziroma še niso dobili svoje priložnosti. Ker ima S akademYa poudarek na kulinaričnem usposabljanju, morajo imeti kandidati tudi izrazito željo po pridobivanju kuharskih spretnosti.

Ekipa bo šestmesečni program usposabljanja v sodelovanju z območnimi službami Zavoda RS za zaposlovanje predstavljala tudi na različnih koncih Slovenije, in sicer 3. januarja ob 12. uri v Kranju, istega dne ob 15. uri v Mariboru, 4. januarja ob 11. uri v Novem mestu, 7. januarja ob 10. uri v Ljubljani in prav tako 7. januarja ob 14. uri v Ajdovščini. Predstavitve bo vodil Matevž Slokar, idejni vodja S projecta.

Celotno usposabljanje bo tudi tokrat potekalo v Slokarjevi restavraciji Dama v Ajdovščini. Mladim, ki se vključijo v program tam omogočijo izobraževanje in pridobivanje praktičnih izkušenj, ki jih potrebujejo za opravljanje izpita nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) za pridobite naziva pomočnik kuharja. Poleg tega se mladi tekom programa spoznavajo tudi s številnimi slovenskimi strokovnjaki iz različnih področij, ki jih učijo javnega nastopanja in retorike osebne rasti, priprave poslovnega načrta in podobnih veščin, vse pridobljeno znanje pa udeleženci pokažejo na S večerjah, katerih izkupiček je namenjen delovanju kuharske akademYe.

Prijave za drugo sezono S akademye zbirajo do 14. januarja, 19. januarja pa bdo približno 30 izbranih kandidatov povabili na osebne razgovore v Damo. Tam bosta prisotna tudi Danny McCubbin, predstavnik Fundacije Jamieja Oliverja, in Joe Gray, uspešen kulinarični mojster, ki je svojo priložnost našel prav v kuharski šoli Fundacije Jamieja Oliverja.

Več informacij o S akademyi in prijavi nanjo se nahaja na njihovem .