Tina Maze ni izenačila rekorda petih zaporednih veleslalomskih zmag na začetku sezone. Ostaja pri štirih, kajti včeraj je bila v Areju tretja. To ni niti malo skazilo dobrega razpoloženja v ekipi, ki teži k popolnosti. Mazejeva je še vedno dobre volje in se niti ne pritožuje nad utrujenostjo, medtem ko je ta pri drugih tekmovalkah, ki nastopajo v vseh disciplinah, zarezala v formo. Kakšen pomen ima tretje mesto, je ponazoril Andrea Massi. »Če bi se pritoževali nad tretjim mestom, bi bil to greh,« je dejal.

Če k temu dodamo, da je Črnjanka povišala vodstvo tako v skupnem seštevku svetovnega pokala kot veleslaloma, njegove besede zvenijo še bolj prepričljivo. V boju za veliki kristalni globus ima Mazejeva zdaj 859 točk, 351 več od drugouvrščene Marie Höfl - Riesch, ki je veleslalom končala na šestem mestu. V skupnem seštevku osnovne discipline alpskega smučanja ima Mazejava 154 točk prednosti pred Kathrin Zettel, ki je bila razočarana na desetem mestu. Smučanje na mehkejšem in agresivnejšem snegu, ki ga tekmovalke v tej sezoni še niso bile vajene, se ni najbolje posrečilo Ani Drev. Tekmo je končala na 24. mestu, a se je petič zapored uvrstila med dobitnice točk. V novih razmerah se je najbolje znašla Viktoria Rebensburg, ki je slavila zmago pred Ano Fenninger.

Da je trenutno najboljša smučarka na svetu po prvem teku za Rebensburgovo zaostajala več kot sekundo (vseeno je bila druga), je bila verjetno kriva napačna izbira smuči. Snežna podlaga je bila podobno kot pred dnevi v Crouchevelu na ogrevalni progi povsem drugačna kot na tekmovalni. Smučarke so se ogrevale na poledenelem snegu, tekmovale na mehkejšem. »Tina je slabo komunicirala s serviserjem. Ta je naredil, kar je želela, ampak rešitev ni bila prava. V drugem teku se je bolje znašla. V Crouchevelu se nam je uspelo hitro prilagoditi na razliko med ogrevalno in tekmovalno progo, tokrat ne,« je o težavah na prvi progi, ki jo je postavil trener Tine Maze Livo Magoni, dejal Massi.

Podobno je menila Mazejeva. Tudi ona se ne vznemirja, ker ni ujela rekorda, in ostaja samozavestna, kot verjetno še nikoli ni bila. Medtem ko njene tekmice tarnajo zaradi utrujenosti, se Črnjanka smeji in veseli današnjega slaloma, ko se bo spet skušala prebiti v ospredje. »Prva vožnja je zame pomenila kar močan udarec. Nismo dobro ocenili snega, ušteli smo se z materiali. Borila sem se po svojih močeh, tretje mesto pa je odličen rezultat. Lahko smo veseli tudi tega rezultata, čeprav se zavedamo napak,« je dejala Tina Maze. V natrpanem urniku, ki smučarke sili v skrajne napore, vidi celo prednost. Je namreč odlično fizično pripravljena »Seveda je naporno, a ker mi gre dobro, sem pozitivno naravnana. Veselim se slaloma. Vse punce so utrujene. Ker sem dobro fizično pripravljena, je to zame prednost, čeprav tekmujem v vseh disciplinah,« je dejala dobrovoljna Tina Maze.

Kaže, da počitek bolj potrebujeta Magoni in serviser Andrea Vianello. »Ekipa funkcionira fenomenalno, čeprav sta Magoni in Vianello utrjena. Morata se spočiti,« je dejal Massi in v svojem znanem slogu nasprotoval mnenjem, da se Mazejeve loteva utrujenost. Pojasnil je, da njegova varovanka ne kaže nobenih znamenj utrujenosti, kar je pokazal tudi test v fitnesu.

Ekipa najboljše slovenske smučarke se ne pritožuje nad ničimer. Ne nad spremembami snežnih razmer in značilnostmi proge ne nad natrpanim urnikom tekem. Mazejeva zgolj smuča in osvaja točke, drži pa se načela, ki ga je razkril Massi: »V smučanju sem opazil, da se tekmovalci in trenerji preveč obremenjujejo s stvarmi, ki niso neposredno povezane s smučanjem. Tina ne razmišlja tako. Nima omejitve glede podlage, postavitve, proge... Je vsestranska smučarka in je na vrhu. Zna smučati povsod. Se pa zgodi, da kdaj ne gre čisto vse po načrtih.«