"Zame so to realni cilji. Zakaj ne bi bilo možno organizirati svetovnega prvenstva? V programu sem si sicer zadal projekt priprav za kandidaturo in ne projekta za organizacijo, kar bi bila naloga naslednjega predsednika. Sem pa prepričan, da je za vsako državo taka organizacija velika priložnost, saj je povratek sredstev veliko večji kot vložek, zato ne vidim, zakaj Slovenija s svojo geografsko lego, svojim znanjem pri organizacijah, tega na dolgi rok ne bi izpeljala," meni Grm.

»Kljub težkem položaju predvidevam, da bomo izboljšali trenutno stanje KZS«

Naslednik Milene Černilogar Radež, ki ga je za predsednika predlagalo KD Rog, se je za kandidaturo odločil po pogovoru s predstavniki klubov. "Glavni razlog, zakaj sem se odločil, da kandidiram, je bilo dejstvo, da sem v teh pogovorih uvidel, da lahko klube združim še bolj, kot so bili do zdaj. To bo izredno pomembno, saj imajo klubi podobne težave, ki bi jih skupaj lahko rešili. Prepričan sem tudi, da lahko KZS povečam ugled in tudi popravim finančno stanje. Res je, da je stanje slovenskega gospodarstva slabo, a Slovenija ima tekmovalce, ki so dosegali odmevne rezultate, zveza pa nekaj zanimivih projektov, tako da kljub težkem položaju predvidevam, da bomo izboljšali trenutno stanje KZS," je optimistično razpoložen novi predsednik.

Kot prvo nalogo si je Grm zadal vpogled v aktualno stanje zveze, čeprav se pri tem ne misli dolgo zadrževati: "Kot vsak kolesar tudi jaz nimam ogledala za nazaj. Gledal bom naprej, nazaj se bom redkokdaj oziral. Vseeno menim, da je v zadnjih štirih letih vodstvo opravilo veliko delo, marsikaj se je v tem obdobju popravilo, tudi statutarno. Lahko pa se še bolj sistematično dela. Ena prva zadev, ki nameravamo storiti, je zagotavljanje sredstev za medijsko prepoznavanje zveze oziroma kolesarstva."

Novi predsednik je prepričan, da v delu s klubi bodo razhajanja, a verjame, da bo na koncu skupili skupaj in se dogovorili: "Kot predsednik bom vlekel tiste stvari, za katere bom mislil, da so najboljše. Ne bo pa vedno lahko."