Višnarjeva je začela s šestim časom kvalifikacij, napadala in že prepričljivo vodila tudi v svoji četrtfinalni skupini, v ključnem odseku z dolgega zadnjega spusta v ciljno ravnino pa so jo iz ozadja ujele in prehitele. Kot tretja je bila do zadnjega v čakalnici kot »srečna poraženka«. Na njeno smolo je Poljakinja Justyna Kowalczyk potegnila zadnjo četrtfinalno skupino do boljšega časa, izločila Višnarjevo, ki ji je tako za tolažbo ostalo le 13. mesto. Trud Poljakinje je bil sicer sizifovo delo, saj je izpadla tudi sama.

»Fizično sem bila zelo močna, kar se je videlo tudi v kvalifikacijah, taktično pa se mi ni posrečilo. Čeprav sem pridobila veliko prednost na prehodu z vzpona na spust, so tekmice izkoristile zavetrje in me ujele. Žal, kako ne bi bila razočarana,« je opisovala Blejka. »Veliko sem vložila v izboljšanje drsalne tehnike, ujela kar dobro formo, z rezultati pa tega ne morem pokazati. Sedaj si le želim, da bi vsaj trening do svetovnega prvenstva potekal po načrtu, brez bolezni,« si želi Katja Višnar, ki se iz Kanade seli k srčnemu izvoljencu na Norveško, saj je zaradi zdravstvenih težav prav tako moral izpustiti vse uvodne tekme sezone. Višnarjeva, sicer osma v sprinterski razvrstitvi, se je odpovedala tudi nastopu na Tour de Ski, ki se bo 29. decembra začel v Oberhofu. V letošnji izvedbi je na sporedu le en sprint, tretja etapa na novega leta dan v Val Mustairju v Švici, ki je novo prizorišče.

V cilji ravnini je imela tudi Vesna Fabjan sijajno izhodišče, vendar v zadnjih metrih ni zmogla dovolj moči. Besničanka je bila glede težav z zdravjem celo v dvomih glede starta. 20. čas kvalifikacij in končno 16. mesto pa je le simbolična uteha v njeni paradni disciplini. Zmagala je Norvežanka Maiken Caspersen Falla, junakinja lanske Rogle, pred Američanko Kikkan Randall.

S tretjo uvrstitvijo med 30 v sezoni, kar je bilo pred leti za slovenski tek že fantastični dosežek, pa se ne zadovolji več niti Alenka Čebašek (29. mesto). »S starta sem se tokrat dobro pognala, si izborila dobro pozicijo, a sem potem morda preveč sledila Katji. V klanec je bila zares močna, njen ritem pa me je stal preveč energije na prelomnicah, kjer so druge ohranjale hitrost in na spustu ujele Katjo. Nisem zadovoljna. Moram izboljšati taktiko in moč,« si najmlajša iz »kanadske« četverice želi napredka. Tudi »maratonka« Barbara Jezeršek je z 19. mestom na nedeljskem skiatlonu (7,5 km klasično in 7,5 km drsalno) znova le za malenkost ostala na robu svojih želja. Petnajsterica ji je ušla v ciljnem sprintu, skupina za deseterico pa za 20 sekund. Kowalczykova je stresla jezo, pobrala še drugo zmago in prevzela vodstvo in rumeno majico svetovnega pokala ob odsotni Marit Bjoergen. Za tolažbo Slovencev je poskrbela mladinka Lea Einfalt, ki je zmagala na tekaški tekmi celinskega pokala v St. Ulrichu na Tirolskem.