Nekdanjemu ameriškemu kolesarskemu šampionu je Usada odvzela vseh sedem osvojenih naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji, Mednarodna kolesarska zveza pa je odvzem naslovov nato potrdila. Sredi največjega dopinškega škandala se je znašel tudi razvpiti zdravnik in trener Ferrari, ki pa vztraja, da Armstrong ni kršil protidopinških pravil.

"Nikoli ga nisem videl, da bi se dopingiral, prav tako o tem nisem ničesar slišal. Armstrong me nikoli ni spraševal o kakršnikoli informacijah, povezanih z dopingom. Moji stiki z bivšimi Armstrongovimi kolesarskimi kolegi so bili zelo kratki in zelo občasni. Šest kolesarjev me obtožuje marsičesa, vendar s temi kolesarji sploh nisem imel nikakršnih stikov, kaj šele da bi se z njimi karkoli posvetoval," je dejal Ferrari v intervjuju za televizijsko mrežo Al Jazeera.

Italijan je prepričan, da je žrtev zarote, ko so ga njegovi tožniki očrnili kot žrtveno jagnje, da bi se izognili hujšim sankcijam. "Vse, kar lahko rečem o preiskavi Usade je, da nimajo prav nikakršnega dokaza proti meni. Očitno je, da gre za slepilni manever. Za nekatere od kolesarjev so s preiskavo dokazali, da so se posluževali dopinga, zdaj pa, da bi se opravili krivde, so se dogovorili z Usado," je še dejal Ferrari.