To je bilo daleč manj od vseh pričakovanj, potem ko je po petkovem drsalnem sprintu štafet sodila v ožji krog favoritinj. Ob Američanki Kikkan Randall in Norvežanki Maiken Caspersen Falla, ki sta to vlogo upravičili z zmago in drugim mestom. Fabjanova, 11. s kvalifikacij, se je malo le potolažila, da sta nekaj časti slovenskih sprinterk rešili Katja Višnar s 13. in Alenka Čebašek s 25. mestom.

Zanimivo, da sta Fabjanova in Višnarjeva skupaj tekli v četrtfinalni skupini. Blejka, kot tretja v skupini, je še nekaj časa upala na napredovanje, vendar ga kot srečnica po času ni dočakala. »Naša skupina je imela preslabe razmere, saj je bila smučina zaradi sneženja manj zvožena, zato počasnejša. Odločal je start, a sta naju prehiteli Finka Malvalehtova in Švedinja Pajalova. Kasneje nisva zmogli prehitevati zunaj zvožene smučine oziroma je bilo to neuspešno, kot je to izkusila Vesna in še mnogi. Zadovoljna sem s formo, z izkupičkom pa ne. Tudi na petkovem sprintu štafet sva z Vesno zelo dobro tekli, bili konkurenčni vse do moje napake in bi lahko dosegla veliko več,« je navrgla Katja Višnar.

V posebni razvrstitvi sprinterk je na devetem mestu, a ima pred sobotnim drsalnim sprintom nekaj skrbi. »Daje me kašelj. Začelo se je v Kuusamu, ker so bile tekme zame očitno v prehudem mrazu. To mi jemlje energijo. Poleg tega v Canmoru napovedujejo kar minus 15 stopinj Celzija, tako da bom morala biti zelo previdna,« je dodala Blejka.

Fabjanova ima še dodatne skrbi. »V hudem mrazu se mi vedno zgodi, da ne čutim prstov na nogah. Potem se bolečina širi po nogah in teči s tem je grozno,« opisuje Besničanka. Ima posebne toplejše tekaške čevlje in celo posebne grelnike za čevlje, ki jih lahko uporablja le na ogrevanju, na tekmah pa ne. Na jutrišnji uvodni tekmi štiridnevnega festivala s skupinskim startom bosta zaradi tega verjetno nastopili le Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek.mm