Ker v slovenski vrsti ničesar ne prepuščajo naključju, so bili Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Peter Prevc na pregledu krvi, saj so obremenitve na treningu prilagojene njihovemu trenutnemu zdravstvenemu stanju, zato je moral v smučarski palači v Podutiku, kjer se je trlo novinarjev, na zamudnike četrt ure čakati tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga. »Čestitke fantom za lepe predstave. Zelo sem zadovoljen s prikazanim, nekaj potencialov je ostalo še neizkoriščenih, a sem prepričan, da jih boste v nadaljevanju sezone in nam priredili še veliko veselja. Z velikim napredkom dobiva veljavo tudi nordijska kombinacija,« je poudaril Primož Ulaga.

Razpoloženje skakalcev je odvisno od njihove pripravljenosti. V središču zanimanja je bil 19-letni Jaka Hvala, ki je v Kuusamu vodil po prvi seriji, v finalu pa nazadoval na 24. mesto. »V finalu sploh nisem spremljal skokov tekmecev. Zaradi kančka nervoze sem naredil majhno napako na mizi, a sem na ta ponesrečen skok že pozabil. Ostajam pri svojem cilju sezone – čim več uvrstitev med dobitnike točk svetovnega pokala. Zmagovalec Freund mi po zmagi sicer ni rekel hvala, ampak da mu je žal za to, kar se mi je zgodilo, a to je šport v naravi in je treba to vzeti v zakup,« je povedal Jaka Hvala s Ponikev na Tolminskem. Zato ima svojo začasno domovanje kar na Kokrici pri Kranju, da se mu ni treba voziti na treninge. Kratek postanek doma je izkoristil za obisk zobozdravnika, da pozimi ne bo imel težav.

Peter Prevc se je domov vrnil zadovoljen. Matjaža Pungertarja je iz tira vrgla diskvalifikacija zaradi neustreznega dresa v Lillehammerju. Jurij Tepeš in Jernej Damjan trdita, da potrebujeta še kakšen trening. »Na začetku sezone imam vedno težave, zato sem vesel, da se z napakami uvrščam med dobitnike točk. Počasi in strpno se bom prebil tudi med najboljših deset,« je povedal Robert Kranjec.